x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Xperia go - Un smartphone în luptă cu apa şi praful

Sony Xperia go - Un smartphone în luptă cu apa şi praful

de Alexandru Radescu    |    22 Dec 2012   •   22:32
Sony Xperia go - Un smartphone în luptă cu apa şi praful

Un preţ de 1000 de lei, la liber, pentru Sony Xperia go stârneşte curiozitate chiar înainte de a scoate smartphone-ul din cutie. Unii pot deveni sceptici, alţii prind curaj bazându-se pe brand.

În primul rând, terminalul iese în evidenţă prin construcţie şi design. Alături de Acro S, modelul de faţă este unul construit din materiale rezistente la contactul cu apa si la praf. De ce? Pentru simplu motiv că rezistenţa la apă este în top 3 al celor mai importante caracteristici apreciate de utilizatorii de smartphone, conform unui studiu de piaţă. Nu exageraţi! Producătorul recomandă un maximum de 30 minute în apă, la o adâncime de până la 1 metru.

Conectorii externi (cască şI USB) sunt protejaţi de carcasa posterioară, dintr-un plastic dur, cu o anumită rugozitate. De asemenea, fantele interioare, de sub carcasă, sunt şI ele protejate de un plastic: microSD şI SIM (Mini). Odată lămurite aceste aspecte, să vedem cum stă pe partea de hard şI soft.

Producătorul a optat pentru chipset NovaThor U8500, procesor Dual-core 1 GHz Cortex-A9 şI GPU Mali-400. A fost instalată versiunea de Android 2.3, cu opţiune (teoretică) de up-grade la 4.0, memoria RAM fiind fixată la 512 MB. Pe lângă stocarea pe card, terminalul oferă şI memorie internă de 8GB, din care doar 4GB sunt disponibili. Ecranul tactil, capacitiv are diagonală de 3.5 inci, cu o rezoluţie de 320 x 480 (densitate 165 ppi). Raportându-ne la rezoluţia impresionantă atinsă de anumite modele de top, am putea strâmba din nas cu Xperia go. Să nu uităm însă preţul cerut.

Un alt minus ar fi puterea acumulatorilor, 1305 mAh, energie care se scurge cu viteză maximă la solicitările de navigare online.
Pe partea foto-video, Xperia go furnizează un senzor de 5 MP (2592 x 1944), cu filmare la 720p/30 cadre pe secundă. Construcţia a exclus a doua cameră (cea frontală). Din nou, un detaliu care îndreptăţeşte preţul afişat.

Terminalul funcţionează în reţea GSM/HSDPA, cu un prag 14.4Mbps la download şI 5.5Mbps la upload. Pe lângă aplicaţiile specifice ecosistemului Google, sunt preinstalate o serie de progrămele numai bune la fitness, la care şI “incită” acest Xperia go de 110 grame.

×
Subiecte în articol: Sony Xperia go smartphone