x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Steve Ballmer: Lansarea Windows 7 nu va avea un impact major pe piaţa PC-urilor

Steve Ballmer: Lansarea Windows 7 nu va avea un impact major pe piaţa PC-urilor

07 Oct 2009   •   00:00

Lansarea sistemului de operare Windows 7, programată pentru 22 octombrie, va contribui doar în mică măsură la creşterea cererii pe piaţa computerelor personale, a declarat azi directorul general executiv al Microsoft, Steve Ballmer.



"Va exista o creştere a vânzărilor de PC-uri, dar probabil că nu va fi semnificativă", a afirmat Ballmer, citat de Reuters, răspunzând unei întrebări legate de efectul lansării noului pachet de software asupra pieţei computerelor personale, care va înlocui Windows Vista, produs care nu s-a bucurat de o popularitate ridicată în rândul utilizatorilor.

Se estimează că şase din fiecare zece companii americane intenţionează "să sară peste" Windows 7, din cauza reducerilor de cheltuieli şi temerilor legate de compatibilitatea noului sistem de operare cu software-ul şi computerele deja achiziţionate, conform unui sondaj efectual în luna iulie de firma americană ScriptLogic, la care au participat 1.000 de companii.

Ballmer şi-a reiterat viziunea asupra sectorului tehnologiei, arătând că piaţa va ieşi din recesiune într-un ritm lent, şi a afirmat că revenirea sectorului high-tech la nivelurile anterioare crizei va fi un proces îndelungat.

×
Subiecte în articol: impact ballmer