x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

21 Feb 2009   •   00:00

21 februarie 2009



COMPUTING
ASUS a lansat laptopul N81Vg, care integrează unitatea de procesare grafică NVIDIAR GeForceT GT 120M. Noul chipset grafic foloseşte arhitectura CUDAT, are 32 de nuclee de procesare, include suport DirectX 10 şi redă materialele video de rezoluţie 1080p HD, cu ajutorul tehnologiei PureVideoR HD. GeForceT GT 120M controlează o putere de operare de 110 gigaflopi.

SCANARE
BitDefender a anunţat disponibilitatea versiunii beta a uneltei de scanare QuickScan. Acesta foloseşte o scanare de tipul "In the Cloud" (pe un server de Internet), pentru a analiza dacă fişierele accesate de procesele aflate în derulare sunt în realitate maliţioase şi periculoase pentru calculator. Motoarele de scanare se regăsesc exclusiv pe serverele BitDefender, componentele locale trimiţând la analizat numai biţii relevanţi din fişierele suspectate.

PARTENERIAT
Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, s-a întâlnit ieri cu John Guerry, Nokia România, pentru stabilirea unei colaborări între Guvernul României şi compania producătoare de telefoane mobile. Reprezentantul Nokia şi-a exprimat interesul de a dezvolta un parteneriat în domeniul IT & C cu MCSI, pentru susţinerea investiţiilor în sectorul IT & C, acesta putând fi un motor al economiei dacă se dezvoltă strategic şi tehnic, dar mai ales din punct de vedere al resursei umane.

PRINT DIGITAL
Canon anunţă lansarea copiatorului digital PC-D450. Dispozitivul oferă posibilitatea de copiere duplex (pe ambele feţe ale documentului) ca o caracteristică standard, cu viteză de copiere de 22 CPM (copii pe minut) şi timp de copiere a primei pagini de 9 secunde. Caracteristicile includ şi reducerea sau mărirea imaginii copiate, copii 2-în-1, colaţionare electronică şi funcţia de copiere ID Card Copy, cu ajutorul căreia ambele feţe ale unei cărţi de identitate sau ale unui document similar sunt tipărite pe o singură parte.

TELEVIZOR ECO
Sony pregăteşte pentru primăvara acestui an noua serie de televizoare eco BRAVIA WE5. Ecranul LCD Full HD 1080p încorporează procesorul de imagine Engine 3. De asemenea, un senzor capabil să identifice căldura umană şi mişcările din perimetrul apropiat al ecranului, deconectează semnalul video în lipsa utilizatorului.

SECURITATE/HACKERSBLOG "TESTEAZĂ" INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
"Tester-ii" români au găsit o vulnerabilitate în site-ul web al ziarului International Herald Tribune. Potrivit informaţiilor publicate pe hackersblog.org, problema a fost depistată la un parametru prost asigurat, care permitea acces la baza de date. Astfel, pe lângă datele  ce ţin de site-ul web, s-a obţinut acces la datele de logare a 161 de colaboratori, editori şi angajaţi ai renumitului ziar. Pe lângă site-urile Kaspersky şi Bitdefender, "testerii" de la hackersblog.org au găsit recent o vulnerabilitate si în site-ul Symantec.

×
Subiecte în articol: IT