x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Feb 2009   •   00:00

7 februarie 2009



PRODUCŢIE OPRITĂ
Producătorul japonez de calcula­toa­re NEC va renunţa la operaţiunile din sectorul PC din Europa din cau­za concurenţei în creştere. Astfel, compania intenţionează să oprescă, la mijlocul acestui an, producţia de PC-uri a subsidiarei NEC Computers SAS, din Franţa. Capacitatea uzinei din Franţa va fi redusă şi concentrată asupra producţiei de piese pentru ser­vere. Subsidiara franceză livrează apro­ximativ 400.000 de unităţi desk­top şi notebook pe an şi are o pon­dere de 13% în producţia totală a NEC.

MONITOR INTELIGENT
LG Electronics a prezentat monitoarele inteligente W53, care ajus­tează în mod  automat luminozitatea în funcţie de lumina din mediul am­bient şi de imaginea afişată pe ecran. Acestea oferă o rezoluţie Full HD de 1920x1080p şi un aspect de 16:9 pentru vizionarea filmelor full HD şi pentru jocuri. Seria W53 va fi disponibilă pe piaţa din România începând cu luna martie. (Cristian Ionescu)

GPS DUPĂ IMAGINE
Mio Technology introduce pe piaţa din România Moov 500, un sistem de navigaţie GPS cu un ecran tactil şi o dimensiune de 4,7 inci, având harta României preinstalată, adre­sat celor care călătoresc pe teritoriul ţării (123.668 km). Prin intermediul tehnologiei Navpix se poate ajunge în locaţia dorită fără să cunoaşteţi adresa, doar prin intermediul unei fotografii cu informaţii geografice (pe bază de geo-tagging). (C. Ionescu)

DISCURI CRIPTATE

Asus a lansat unitatea optică exter­nă SDRW-08D1S-U. Persoanele care doresc să îşi protejeze datele în ve­derea portării beneficiază de tehnologia Disc Encryption. Aceasta permite stabilirea unei parole cu ajutorul căreia vor putea accesa datele inscrip­ţionate, după codificarea pe 128 de biţi a întregului disc sau doar a unei anumite zone. (C. Ionescu)

PIERDERI HYNIX

Compania sud-coreeană producă­toare de cip-uri, Hynix Semicon­ductor, a raportat o pierdere netă de 741 de milioane de euro în trimes­trul IV al anului 2008, ca urmare a cererii în scădere şi a declinului economic, care a lovit toţi marii producători de cipuri. Potrivit companiei, citată de computerworld.com, vânzările în anul fiscal 2008 au scăzut cu 21%, comparativ cu anul precedent. Şi alţi mari producători din domeniu au raportat rezultate financirae negative.

×
Subiecte în articol: IT