x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Feb 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

28 februarie 2009



CAMERE VIDEO
Canon a anunţat lansarea noii generaţii de cameră video HD cu înregistrare pe memorie flash, seria S LEGRIA HF.  Printre specificaţiile tehnice, întâlnim lentile Canon HD 58mm cu zoom optic 10x, stabilizator optic de imagine Super Range, senzor CMOS Full HD 8.0 MP. Prezintă înregistrare Dual Flash Memory pe memorie internă  32GB şi carduri de memorie SDHC, intrare pentru microfon, ieşire căşti şi control manual pentru calitatate audio. Funcţia Dual Shot setează toate comenzile de control ale camerei pe mod automat, permiţând utilizatorilor să se concentreze asupra subiectului pe care îl filmează.(Cristian Ionescu)

FLASH
Imation a lansat seria de memorii flash Atom Blue Flash Drive, cu capacitate de stocare de 2GB, 4GB şi 8 GB. Atom Blue este protejat de o carcasă de aluminiu, fiind rezistent la şocuri şi apă. Preţurile variază de la 9,45 euro la 21 euro, fără TVA. (Alexandru Rădescu)

CONTROLLER USB
Epson a prezentat seria de controlere USB cu software integrat. Cip-ul S1R72U06 suportă interfaţa serială, putând fi conectate şi dispozitve precum mouse-ul sau tastatura. În plus, cipul dispune şi de rezonatori ceramici, fiind compatibil cu procesoarele de 8 sau 16 biţi.

TOUGHBOOK
Panasonic a lansat şI în România două noi modele de laptop Toughbook, dispozitive dezvoltate pentru întrebuinţare în condiţii extreme. Toughbook 30 şI 19 (convertibil în TabletPC) resistă la căderi de la aproape 1 metru de sol, dar şI la infiltrări cu apă, beneficiind de o autonomie de până la 10 ore. Sunt echipate cu  tehnologia Intel Centrino 2 cu vPro şi, opţzonal, pot fi livrate cu medii de stocare SSD. Au platformă GPS iar ecranele au diagonale de 13,3, respectiv 10.4 inci, LCD-urile fiind tratate anti-reflexie. (Alexandru Rădescu)

×
Subiecte în articol: IT