x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Iun 2009   •   00:00

30 iunie 2009



TELEFOANE DECODATE
Operatorii de telefonie mobilă din România vor debloca, începând din luna septembrie, la cererea utilizatorilor, telefoanele codate în reţelele proprii. Codul de conduită va fi aplicat de operatorii Cosmote, Orange, Telemobil, Vodafone, Romtelecom şi RCS&RDS. Deblocarea ulterioară achiziţionării se va face pe baza facturii fiscale sau a certificatului de garanţie al terminalului. (C.I.)

ÎNCĂRCĂTOR UNIVERSAL
Principalii producători de telefoane mobile au prezentat Comisiei Europene un memorandum prin care se angajează să scoată pe piaţă, din 2010, încărcătoare universale. Compatibilitatea este asigurată pe baza unui conector micro USB, se arată într-un comunicat al CE. Memorandumul va fi însoţit de un nou standard care va garanta utilizarea. (C.I.)

TRANZACŢIE
Grupul Vodafone analizează posibilitatea unei oferte de preluare a concurentului T-Mobile Marea Britanie, controlat de grupul Deutsche Telekom. Potrivit Bloomberg, grupul ia în calcul totodată şi posibilitatea unui joint-venture, însă tranzacţia ar putea fi blocată de autorităţi. Valoarea de piaţă a T-Mobile este estimată la 3-4 miliarde de euro. (C.I.)

×
Subiecte în articol: IT