x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Sep 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

14 septembrie 2009



GADGET
Panasonic a lansat un sistem audio cu ramă foto integrată. Modelul MW-10 este echipat cu un ecran LCD cu diagonala de 9 inci şi poate reda muzică de pe CD, iPod sau de la radio FM/AM. Ecranul poate fi utilizat ca ramă foto digitală, pentru redarea de fotografii de pe un CD, de pe un card de memorie SD sau din memoria internă a sistemului (4GB). Sistemul este capabil să împartă ecranul în două părţi astfel încât într-o jumătate sunt redate imagini şi informaţii despre melodia ascultată, în timp ce în jumătatea cealaltă poate fi afişat calendarul sau ceasul. (A.R.)

ANTITRUST
Autorităţile americane antitrust au solicitat documente suplimentare referitoare la acordul prin care Microsoft va furniza Yahoo tehnologie în domeniul motoarelor de căutare. Potrivit Reuters, Microsoft şi Yahoo au confirmat că divizia antitrust a Departamentului Justiţiei a făcut o a doua solicitare de documente, ceea ce indică decizia de a aprofunda analiza care ar putea dura mai multe luni. Reprezentanţii celor două companii speră ca acordul să poată fi finalizat la începutul anului 2010. Google este cel mai mare operator de servicii de căutare pe Internet.

VIRUS

Interesul provocat de gripa A H1N1 este exploatat de hackeri pentru a introduce un virus care oferă acces la informaţiile confidenţiale ale calculatorului infectat, potrivit companiei spaniole de securitate informatică, Pandasecurity. E-mailul, provenind de la o adresă necunoscută, pretinde că gripa A H1N1 este o posibilă conspiraţie economică a laboratoarelor farmaceutice şi invită la deschiderea unui document în care este dezvăluită "maşinaţia", potrivit unui comunicat citat de AFP. Deschiderea acestui document eliberează malware-ul.

×
Subiecte în articol: IT