x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Strategie la nivel UE pentru servicii de tip “cloud computing”.

Strategie la nivel UE pentru servicii de tip “cloud computing”.

de Alexandru Radescu    |    16 Mai 2011   •   17:11

Comisia Europeana lanseaza o consultare publica in ceea ce priveste elaborarea unei strategii referitoare la cloud computing, care ar urma sa fie prezentata in 2012.

"Cloud computing'-ul permite companiilor, administratiilor publice si utilizatorilor individuali care utilizeaza internetul, sa-si acceseze datele, programele software pe computere care se afla in alta parte (ceea ce deja se intampla cu servicii email, de exemplu). Poate ajuta intreprinderile – mai ales IMM-urile – sa reduca din costurile aferente IT, poate ajuta guvernele sa furnizeze servicii la costuri mai reduse si poate contribui la economisirea energiei prin utilizarea mai eficienta a echipamentelor hardware.

Consultarea publica se va desfasura pana la 31 august iar printre punctele esentiale ale strategiei se afla: protectia datelor, bariere juridice si tehnice care pot incetini dezvoltarea cloud computing-ului in Europa, solutiile de standardizare si interoperabilitate; modalitatile de promovare a cercetarii si inovarii in domeniul cloud computing-ului.

La inceputul lui mai, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, s-a intalnit cu presedintele Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, Don Grantham, si l-a invitat sa inainteze propuneri de proiecte cloud computing la nivelul administratiei locale.

×