x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studenţii unei universităţi din Oklahoma, obligaţi să poarte brăţări electronice pentru monitorizarea stării fizice

Studenţii unei universităţi din Oklahoma, obligaţi să poarte brăţări electronice pentru monitorizarea stării fizice

03 Feb 2016   •   22:32
Studenţii unei universităţi din Oklahoma, obligaţi să poarte brăţări electronice pentru monitorizarea stării fizice

O universitate americană interesată de starea de sănătate a studenţilor săi a decis să le ofere acestora brăţări electronice Fitbit, gadget care evaluează forma fizică a cursanţilor, măsurând permanent ritmul bătăilor inimii celui care o poartă dar şi numărul de paşi parcurşi, scrie theverge.com.

Oral Roberts University din Tulsa (Oklahoma) le-a cerut tuturor celor 900 de studenţi ai săi din primul an de studii să poarte obligatoriu brăţările Fitbit, cu ajutorul cărora vor fi monitorizaţi asupra felului în care îşi menţin nivelul greutăţii corporale, datele despre starea lor de sănătate fiind transmise prin tehnologia wireless către o platformă digitală care le centralizează. Mai mult decât atât, studenţii vor primi note pentru felul în care se menţin în formă.

Dale centralizate vizează numărul paşilor parcurşi de fiecare student şi ritmul bătăilor inimii. Studenţii trebuie să parcurgă 10.000 de paşi zilnic şi să facă 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână. Datele centralizate despre studenţi sunt importante pentru universitate pentru cuantificarea corectă a stării de sănătate a studenţilor săi.

Oral Roberts University este o instituţie de învăţământ creştină, ce poartă numele evanghelistului Oral Roberts, cu reguli stricte în ceea ce-i priveşte pe studenţi, aceştia neavând voie să fumeze sau să consume alcool şi nici să aibă relaţii intime înainte de căsătorie. Numai în timpul vacanţei de vară studenţii sunt liberi să nu poarte brăţările electronice Fitbit.  AGERPRES

×
Subiecte în articol: fitbit