x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tarife mai mici la roaming, de la 1 iulie

Tarife mai mici la roaming, de la 1 iulie

de Alexandru Radescu    |    11 Iun 2012   •   14:17

Romanii care calatoresc in spatiul Uniunii Europene beneficiaza de tarife mai mici la utilizarea telefonului mobil, de la 1 iulie, reducerile vizand traficul de voce, SMS-urile, dar so traficul de date. Cosmote, Orange si Vodafone au anuntat deja noile planuri tarifare pentru serviciile de roaming, in conformitate cu prevederile UE.

Astfel, vom plati 0,29 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri initiate, respectiv 0,08 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri primite in tarile UE si 0,09 euro/SMS. Pentru trafic de date, clientii vor beneficia de un nou tarif de 0,70 euro/MB (fara TVA), platit pentru 1KB.

Potrivit reprezentantilor Cosmote, pragul-limita de 50 euro (cu instiintare pentru utilizator) va fi aplicabil si pentru clientii care utilizeaza serviciul de roaming in orice tara din lume, nu doar UE.

Pe langa tarifele roaming standard, Orange a introdus noi oferte sI pentru optiunile Permis de vacanta si Favourite Country, fiind vizate tari precum Elvetia, Moldova, China, Croatia, SUA, Israel, Turcia sau Ucraina.

Potrivit deciziilor UE, din vara lui 2014 vom beneficia de o alta etapa in reducerea tarifelor de roaming: 19 eurocenti la apel efectuat/5 eurocenti pentru apel primit, 6 centi pentru trimiterea unui SMS sI 20 eurocenti pentru 1 MB trafic online. De asemenea, de la 1 iulie 2014, cei care calatoresc in strainatate vor putea opta pentru o anumita retea, alta decat cea pe care o folosesc in tara de origine, fara sa-si schimbe numarul de telefon.

×