x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tarifele de interconectare pentru Cosmote, Telemobil şi RCS scad de la 1 iulie

Tarifele de interconectare pentru Cosmote, Telemobil şi RCS scad de la 1 iulie

30 Iun 2010   •   00:00

Ultima etapă de reducere a tarifelor de interconectare practicate de operatorii de telefonie mobilă Cosmote, Telemobil şi RCS&RDS va fi pusă în aplicare de la 1 iulie.



Astfel, tariful mediul aplicat de Cosmote şi Telemobil pentru serviciile de interconectare va scădea de la 1 iulie până la valoarea de 5,03 eurocenţi /min, faţă de 5,67 eurocenţi /min în prezent, iar în cazul RDS&RCS se va reduce la 5,67 eurocenţi /minut, de la 6,4 eurocenţi /min.

Aceşti operatori au fost desemnaţi ca furnizori cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propria reţea publică de telefonie, potrivit oficialilor ANCOM.

Operatorii Orange şi Vodafone vor aplica în continuare un tarif mediu care să nu depăşească 5,03 eurocenţi/min pentru aceste servicii. Tarifele menţionate nu includ TVA.

Sperăm ca aplicarea noilor tarife de interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil şi RDS & RCS, începând cu 1 iulie, să se reflecte în costuri şi mai mici pentru convorbirile utilizatorilor finali", a declarat preşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, Cătălin Marinescu.

×
Subiecte în articol: redactie