x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologia Li-Fi a fost testată în afara laboratoarelor și este de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul

Tehnologia Li-Fi a fost testată în afara laboratoarelor și este de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul

24 Noi 2015   •   15:14
Tehnologia Li-Fi a fost testată în afara laboratoarelor și este de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul

Li-Fi, o tehnologie wireless cu ajutorul cărora este pot transmite date utilizând lumina în locul benzilor de frecvență radio, a fost testată pentru prima dată în afara unui laborator și funcționează incredibil de rapid.

Li-Fi-ul, inventat de Harald Haas de la Universitatea din Edinburgh în 2011, utilizează comunicarea cu lumină vizibilă, și reprezintă, de fapt, o versiune foarte avansată a codului Morse, informațiile fiind transmise în coduri binare, scrie metro.co.uk.

Savanții au testat descoperirea în afara laboratorului pentru prima dată și au constatat că informațiile pot fi transmise cu o viteză de un GB pe secundă, de 100 de ori mai repede decât Wi-Fi-ul. Cel mai probabil, această tehnologie va revoluționa maniera în care utilizăm internetul.

CEO-ul companiei din Estonia care a lucrat la acest proiect a declarat pentru IBTimes că în prezent „se desfășoară câteva proiecte pilot în cadrul anumitor industrii în care tehnologia VLC (visible light communication) poate fi utilizată.”

Li-Fi-ul oferă mai multă securitate decât Wi-Fi-ul deoarece nu poate „trece” prin pereți. Totuși, specialiștii trebuie să dezvolte conceptul pentru a-l transforma în metoda standard de transmitere a datelor, în special din cauza faptului că birourile și sediile firmelor nu sunt proiectate pentru acest tip de tehnologie.
 

×