x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecom - Net-ul pe mobil, redefinit de iPhone

Telecom - Net-ul pe mobil, redefinit de iPhone

de Alexandru Radescu    |    14 Iul 2008   •   00:00
Telecom - Net-ul pe mobil, redefinit de iPhone

Din Noua Zeelandă în SUA şi din Europa în Japonia, noul iPhone a isterizat publicul, reapărînd cozile la gadget-urile "icon". Dincolo de strategiile de marketing, de cultura produselor Apple, analiştii de piaţă au studiat modul în care utilizatorii au interacţionat cu prima generaţie de iPhone, evidenţiindu-se clar succesul pe partea de acces Internet.



Din Noua Zeelandă în SUA şi din Europa în Japonia, noul iPhone a isterizat publicul, reapărînd cozile la gadget-urile "icon". Dincolo de strategiile de marketing, de cultura produselor Apple, analiştii de piaţă au studiat modul în care utilizatorii au interacţionat cu prima generaţie de iPhone, evidenţiindu-se clar succesul pe partea de acces Internet. Şi asta în ciuda faptului că au avut de-a face cu conexiune EDGE, un aspect care, oficial, i-a făcut pe cei de la Vodafone să nu-l distribuie de la început. Totuşi, la congresul telecom de la Barcelona din februarie, fostul CEO Vodafone, Arun Sarin aprecia terminalul tocmai pentru modul în care facilita navigarea pe net.

Un recent raport al firmei de cercetare de piaţă, ComScore, arată că 80% dintre utilizatorii de iPhone din Germania, Marea Britanie şi Franţa l-au folosit pentru Internet mobil. Acest procent trebuie comparat cu cei 32% dintre utilizatorii altor terminale smartphone. De asemenea, 70% dintre posesorii de iPhone au folosit dispozitivul şi pentru serviciile de e-mail, faţă de doar 26% printre utilizatorii de alte telefoane inteligente. Utilizarea terminalului Apple din prima generaţie, a crescut şi procentul vizitatorilor de social network. Raportul iPhone-alt smartphone este 42% vs 10%. Modelul 3G a intrat de vineri, oficial, pe 22 de pieţe şi pînă la sfîrşitul anului vor fi 70, inclusiv România.

×
Subiecte în articol: IT