x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomenzi pentru calculator

Telecomenzi pentru calculator

21 Dec 2006   •   00:00
Telecomenzi pentru calculator
LIFE STYLE > MULTIMEDIA
Cum iti comanzi divertismentul de la distanta

Ai cumparat un calculator sau un laptop si ai instalat si Media Center pe el, astfel incat sa Iti fie mai usor sa navighezi prin fisierele media, poze sau sa pornesti un DVD. Toate bune si frumoase, numai ca tot trebuie sa faci asta stand la calculator sau sa ai cel putin tastatura langa tine, care, daca are fir, e greoi de manipulat. si daca e wireless, nu e atat de confortabila.

O telecomanda este mult mai mica si mai eficienta pentru a schimba melodia sau pentru a porni TV-Tunerul. Poti alege intre o telecomanda specializata Windows Media Center, una multimedia generala sau poti folosi chiar un PDA si un senzor infrarosu pentru PC, pe care fie il poti construi, fie il poti cumpara. Astfel ai scapat de toate telecomenzile din casa si le-ai inlocuit cu un singur gadget care stie sa schimbe toate canalele televizorului, sa dea drumul la aerul conditionat si poate opri muzica atunci cand iti suna telefonul.

PDA MIO DIGIWALKER

Folosind un software specializat, poti transforma un PDA cu Windows CE intr-o telecomanda universala, nemaifiind nevoie de alte accesorii sau cabluri. Softul se foloseste de portul infrarosu cu care majoritatea PDA-urilor vin dotate. NoviiRemote si Nevo iti transforma PDA-ul intr-un centru de control mobil, iar cu cel din urma poti avea chiar posibilitatea de a manipula stream-uri media, ca un media center mobil. Acestea se configureaza foarte simplu, selectand tipul aparatului care urmeaza sa fie controlat, producatorul acestuia si seria produsului.

TELECOMANDA LOGITECH HARMONY 688

Fie ca doresti sa iti controlezi televizorul sau combina audio, poti conecta telecomanda universala la calculator si, in numai cateva minute, de pe site-ul producatorului poti seta telecomanda sa iti controleze absolut orice tip de aparat electronic dotat cu un senzor infrarosu.

Dezavantajul unei astfel de telecomenzi este ca poate fi configurata numai de pe internet, cu ajutorul browserului, acest tip de configurare fiind necesar datorita cresterii continue a bazei de date a produselor ce pot fi controlate.

MULTIMEDIA PC REMOTE CONTROL

Daca nu esti adeptul electronicii si nu esti posesorul unui pistol de lipit sau pur si simplu nu vrei sa te complici sa iti faci propriul receptor infrarosu, poti sa iti cumperi o telecomanda pentru calculator. Este vorba despre o telecomanda pe USB, cu 11 taste multimedia, cu ajutorul carora se pot controla cele mai cunoscute playere video si audio, cum ar fi Bsplayer, Winamp sau PowerDVD. Telecomanda are un soft foarte intuitiv, dar cam inflexibil. Interesant e si faptul ca are suport pentru simularea mouse-ului si pentru folosire in prezentari Powerpoint. http://www.spot.ro/
×
Subiecte în articol: poţi telecomanda