x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tentativă de fraudă în numele Cosmote

Tentativă de fraudă în numele Cosmote

de Alexandru Radescu    |    03 Iul 2012   •   15:49

Operatorul Cosmote avertizeaza utilizatorii in legatura cu o tentativa de frauda, prin intermediul unui e-mail de tip “phishing', cu subiectul “Noul plan tarifar Cosmote UNI-Euro'.

Pentru a preveni eventualele costuri suplimentare in defavoarea clientilor, Cosmote a blocat numarul mentionat in mesaj pentru apelarea din retea, fiind vorba despre un numar cu suprataxa (4.34 Euro/minut). In plus, adresa de IP de unde au fost trimise mesajele de tip phishing a fost identificata, iar compania care gazduieste adresa de IP respectiva a fost sesizata oficial.
'Cosmote doreste sa isi avertizeze clientii sa nu dea curs niciunui mesaj (indiferent daca este primit pe telefonul mobil sau e-mail) ori apel, prin care sunt instiintati ca sunt castigatorii unor premii importante oferite in colaborare cu alte firme sau ca au la dispozitie oferte limitate si sa nu trimita SMS-uri sau sa sune numere de telefon necunoscute pentru a se inscrie in asa-zise campanii sau promotii organizate pe internet 'in colaborare' cu Cosmote. Toate campaniile, promotiile si ofertele Cosmote sunt aduse la cunostiinta publicului prin intermediul site-ului oficial al companiei si in magazinele participante', se arata intr-un comunicat al companiei telecom.

×
Subiecte în articol: cosmote frauda telecom phishing