x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tinder lansează un "buton de urgenţă" în SUA

Tinder lansează un "buton de urgenţă" în SUA

24 Ian 2020   •   14:08
Tinder lansează un "buton de urgenţă" în SUA
Sursa foto: pixabay.com

Utilizatorii de Tinder care nu se simt în siguranţă în timpul unei întâlniri amoroase în Statele Unite vor putea alerta serviciile de urgenţă direct de pe aplicaţia de dating, au anunţat joi reprezentanţii acesteia, citaţi de AFP.

Graţie unui parteneriat cu Noonlight, utilizatorii de Tinder vor putea posta "în zilele următoare" pe profilul lor unde şi cu cine se află la o întâlnire.

De asemenea, aceştia vor putea "alerta serviciile de urgenţă într-un mod discret şi uşor dacă se simt îngrijoraţi sau au nevoie de ajutor", a explicat filiala Match Group într-un comunicat.

La solicitarea AFP, reprezentanţii Tinder au confirmat că acest lucru va presupune trimiterea unei notificări către 911, numărul de urgenţă care permite contactarea poliţiei din Statele Unite, iar "operatori instruiţi" vor sorta solicitările înainte de a apela la serviciile publice.

"Noonlight va fi un bodyguard silenţios în cazurile în care sunteţi singuri şi întâlniţi pe cineva pentru prima dată", promite cofondatoarea aplicaţiei Noonlight, Brittany LeComte, într-un comunicat.

"Este prima măsură de siguranţă de acest fel pentru a proteja utilizatorii Tinder chiar şi atunci când interacţiunile lor nu mai sunt virtuale, ci se petrec în viaţa reală", a completat ea.

Disponibil în peste 190 de ţări din întreaga lume, Tinder se află la originea a peste un milion de întâlniri amoroase pe săptămână, potrivit reprezentanţilor săi.

Tinder a anunţat joi şi alte măsuri de siguranţă, printre care un sistem de autentificare a utilizatorilor, care vor putea trimite aplicaţiei mai multe fotografii realizate în timp real. Un sistem de inteligenţă artificială va stabili apoi dacă persoana este aceeaşi cu cea indicată de fotografiile de pe profilul său, iar utilizatorul va deveni astfel "verificat", ceea ce ar trebui să inspire mai multă încredere celorlalţi utilizatori.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tinder buton de urgenta