x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Top 5 cele mai bune smartphone-uri ale anului 2015

Top 5 cele mai bune smartphone-uri ale anului 2015

13 Dec 2015   •   10:53
Top 5 cele mai bune smartphone-uri ale anului 2015

Ca în fiecare an, decembrie este luna clasamentelor și a bilanțurilor. Cotidianul ABC.es a analizat vârfurile de gamă ale celor mai populare companii de pe piața și a realizat un top al celor mai bune cinci telefoane din 2015.

Cele mai apreciate (și scumpe) telefoane ale anului sunt:


1. iPhone 6S

Apple nu a dezamăgit nici anul acesta cu noile device-uri, iPhone 6S și iPhone 6S Plus, care au evoluat față de modelele lansate în 2014.
*6S Plus intră în categoria „phablets”, de aceea în clasament figurează doar iPhone 6S.

Noul terminal al companiei are o cameră principală de 12 mp și una frontală de 5 mp cu Flash Retina. Este mai rapid decât predecesorul său datorită chip-ului A9 și vine cu o culoare în plus, Rose Gold.



2. Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung este eternul rival al companiei californiene. Anul acesta cei doi giganți au adoptat strategii similare. Galaxy S6 Edge a sosit pe piață cu un obiectiv clar: să recupereze terenul pierdut anul anterior în urma fiascoului intitulat Galaxy S5.

Sudcoreenii s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, versiunea Edge fiind cea mai lăudată. Smartphone-ul a atras atenția datorită designului, structurii metalice și display-ului Gorilla Glass 4.

Telefonul dispune de un procesor Qualcomm, Snapdragon 810, cu opt nuclee și o memorie RAM de 3GB. O altă caracteristică apreciată este camera principală de 16 mp.



3. Sony Xperia Z5 Premium

Sony a lansat cu puțin timp înainte de Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) 2014 Xperia Z5, care a atras privirile de la bun început, fiind primul smarphone cu display 4K.

Diagonala de 5,5 inch, bateria de 3.600 mAh, procesor Qualcomm Snapdragon 810, memorie RAM de 3 GB, 32 GB de memorie internă, cameră principală de 23 de megapixeli și una secundară de 5 megapixeli sunt principalele caracteristici ale device-ului.

În ceea ce privește elemente de design, mult superioare modelelor anterioare, Xperia Z5 Premium se distinge grație spatelui de sticlă și ramei de oțel.



4. LG G4

LG G4 a fost lansat în aprilie și a surprins întreaga lume, venind să completeze segmentul vârfurilor de gamă ale anului 2015 în materie de smartphone-uri.

Cu un design ușor curbat, telefonul este dotat cu o cameră principală de 16 mp și stabilizator de imagine și una frontală de 8 mp.

În ceea ce privește caracteristicile tehnice, LG G4 are o rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli, și o baterie de 3.000 mAh. Este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon și o memorie RAM de 3 GB.



5. Huawei Mate S

Huawei a încercat să se apropie de Apple prin lansarea device-ului Mate S, primul smartphone dotat cu tehnologia Force Touch, care permite utilizatorului să acceseze diferite funcții în același timp doar variind presiunea aplicata pe display.

Huawei Mate S este un terminal fabricat din metal și sticlă, cu display Gorilla Glas și margini curbade. Bateria de 4.100 mAh promite că puteți utiliza acest telefon două zile fără a-l încărca.
 

×