x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Topul capcanelor dezvoltate de cyber-infractori pentru gameri

Topul capcanelor dezvoltate de cyber-infractori pentru gameri

de Alexandru Radescu    |    14 Aug 2013   •   14:28
Topul capcanelor dezvoltate de cyber-infractori pentru gameri

Industria jocurilor video „atacă” piaţa pe toate fronturile electro-IT, extinzându-se rapid de la PC-uri şi console şi către tablete, SmartTV-uri şi smartphone-uri cu ecran tot mai mare şi grafică de excepţie.

Şi odată cu acest imperialism al platformelor au explodat şi modalităţile cyber-infractorilor de a profita de pe urma gamerilor.

"Furtul şi comerţul cu conturile de utilizator ale jocurilor online este foarte profitabil pentru infractori. Pentru a acţiona în această direcţie, atacatorii dezvoltă programe malware speciale care ţintesc conturile de utilizator sau încearcă prin metode phishing," explică Ralf Benzmuller, şeful G Data Security Labs.

Infractorii îi atacă pe jucători cu programe malware dedicate, inclusiv programe aşa-numite keyloggers ce spionează activităţile de pe computer, face capturi de ecran sau înregistrează activitatea de pe tastatură. Calul troian Tro-jan.PWS.OnLineGames.NVI fură datele introduse de utilizatori în browserul instalat.

Alt program malware este dezvoltat pentru a fura cheile licenţelor. Aceşti „hoţi” caută în special în regiştrii, dar şi în alte zone ale computerului şi transferă datele pe serverele infractorilor.

Conturile de jocuri compromise şi alte date furate sunt vândute pe piața subterană; caracterele high-level ce echivaleaza cu sume mari ale echipamentelor speciale din jocuri sunt in mod special foarte profitabile.

Phishing-ul este o metodă infracţională încercată şi testată de infractori pentru a obține date profitabile. Aceste acţiuni implică frecvent email-uri în care fraudatorii pretind, de exemplu, că sunt probleme cu contul de utilizator. Destinatarul este îndemnat să introducă datele de acces pe un anumit website.

Aceste site-uri sunt, de cele mai multe ori, create în aşa fel încât să arate aproape identic cu cele originale. Dacă destinatarul se lasă păcălit de mesaj, infractorii au acces direct la date de valoare.

Sfaturi pentru gamerii online

 

  • Instalarea unei soluții de securitate: Este recomandată utilizarea unei soluţii complete de securitate, care să includă firewall şi actualizări regulate ale bazei de viruşi. Protecţia antivirus trebuie să rămână activată pe toata durata jocului.
     
  • Actualizarea permanentă a aplicaţiilor: Gamerii ar trebui să folosească actualizările disponibile pentru sistemul de operare şi celelalte programe instalate.
     
  • Folosirea de parole puternice: Acest tip de parole ar trebui să fie alese pentru toate conturile de utilizator. Acestea ar trebui să fie compuse dintr-o secvenţă aleatoare de numere, caractere speciale, litere mari şi mici. Astfel, infractorii nu au nicio şansă de spargere a parolei prin aşa-numitele atacuri dicționar. Cu atât mai mult, parolele nu ar trebui salvate în browser.
     
  • Atenţie la patch-uri neoficiale şi la add-on-uri: Sunt recomandate doar actualizările şi upgrade-urile oficiale de la producător, celelalte se pot transforma rapid în malware. Se recomandă ca şi add-on-urile neoficiale să fie evitate, deoarece malware-ul folosit în furtul de date se ascunde adesea în spatele unei îmbunătățiri a programului.
     
  • Nu dezvăluiţi prea multe despre propria persoană: Gamerii folosesc cu regularitate un pseudonim mai degrabă decât numele real. Aceştia ar trebui să nu dezvăluie prea multe informaţii personale.
     
  • Plata cu cardul de credit: Se recomandă ca banii virtuali sau alte accesorii ale jocului să fie cumpărate de pe piața oficială a jocurilor online, deoarece oferte de pe alte piețe se dovedesc a fi, adesea, false. Un card de credit ar trebui folosit pentru procesarea plăților.
     
  •  

     


     


     


     

     

    ×