x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget S-a lansat un SITE DE TORENTE URIAŞ. Un sfert de milion de utilizatori în câteva ore! (VIDEO)

S-a lansat un SITE DE TORENTE URIAŞ. Un sfert de milion de utilizatori în câteva ore! (VIDEO)

21 Ian 2013   •   18:38
S-a lansat un SITE DE TORENTE URIAŞ. Un sfert de milion de utilizatori în câteva ore! (VIDEO)

Kim Dotcom, "tatăl" celui mai mediatizat site de torente, Megaupload, inchis cu surle si trambite de autoritatile americane, a înființat un nou sistem de stocare și file-sharing, de data asta pe sistem cloud. Denumit Mega, sistemul este un serviciu web-based, care permite oricui încărcarea și stocarea fișierelor de orice fel, un fel de continuare a sistemului Megaupload, insă, pe altă arhitectura.

Mega a fost lansat on-line duminică, insa in varianta beta. După lansare a urmat o petrecere generoasa, tinuta de Dotcom la conacul sau din Noua Zeelandă. De altfel, terminatia domeniului nou lansat este .nz.

Kim Dotcom, pe numele sau initial Kim Schmitz, a declarat, intr-un interviu pentru BBC, ca noul site este conform cu legea și a avertizat că orice încearcare de a-l ataca sau de a-l închide este inutilă. "Nu este un fel de deget mijlociu guvernul SUA sau pentru Hollywood. Totul este legal, nu e nimic acolo care ar putea fi utilizat să ne închidă. Acest site este la fel de legitim și are dreptul la existență la fel ca alti competitori, cum ar fi Dropbox, Boxnet și alții".

La câteva ore după ce site-ul a fost lansat, Kim Dotcom a scris pe Twitter că site-ul avea deja un sfert de milion de utilizatori inregistrați. Într-o serie de tweet-uri anterioare Dotcom promitea ca fiecare client va avea 50 GB spațiu de stocare gratuit, mult mai mult decât serviciile de rivale, cum ar fi Dropbox sau SkyDrive de la Microsoft. De asemenea, Mega va fi criptat, astfel incat doar cei care încarcă date au acces la site. Datele sunt, de asemenea, criptate, iar totul se desfășoară în cloud, pentru a face experiența utilizatorilor cât mai plăcută, spune Kim Dotcom.


×
Subiecte în articol: Kim Dotcom mega file-sharing upload Megaupload