x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Total Soft pregăteşte primul birou din Europa de Vest şi negociază o achiziţie în Polonia

Total Soft pregăteşte primul birou din Europa de Vest şi negociază o achiziţie în Polonia

24 Oct 2011   •   17:07

Afacerile Total Soft putea creste cu 20-25% in acest an, la 25 milioane de euro, iar profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) cu 35%, la 5 milioane de euro, in cazul semnarii unui contract important, a declarat azi directorul general al companiei, Liviu Dragan.

"Aceste cifre sunt parte a unui scenariu optimist, care i-a in calcul semnarea unui contract foarte important. Daca nu se semneaza, profitul EBITDA va ajunge la 4,2 milioane de euro la finele anului. In orice caz, cifrele spre care ne indreptam se incadreaza in obiectivele stabilite la inceputul acestui an", a spus Dragan, citat de Medifax. Dragan detine un pachet de actiuni reprezentand 7,9% din capitalul social al companiei de software.

In primele noua luni ale acestui an, compania a consemnat o cifra de afaceri de 18,43 milioane de euro, de la 16,7 milioane de euro in septembrie 2010.

Ca si in anul precedent, cel mai mare aport l-a avut sistemul informatic integrat Charisma ERP, sistem care a generat venituri de 13,67 milioane de euro, ceea ce reprezinta 74% din cifra totala de afaceri a firmei de software

"Veniturile obtinute de companie provin in proportie de 76% din vanzarile realizate pe piata romaneasca, restul de 24% rezultand din export", a afirmat directorul de marketing si strategie al Total Soft, Daniel Ionescu.

Planul de extindere internationala, concretizat in 2010, prin deschiderea a patru subsidiare, in Bulgaria, Grecia, Serbia si Qatar, va continua in acest an prin deschiderea primei subsidiare intr-o piata occidentala, Austria, pana la finele acestui an.

Cu o investitie de circa 300.000 euro, compania estimeaza un break-even (intrarea pe profit - n.r.) pana la sfarsitul primului an de operatiuni. "Va fi primul birou pe care il deschidem in zona Europei Occidentale. Prin intrarea in Austria, vom putea aborda si alte piete din zona, cum ar fi Germania sau Polonia", a mai spus Dragan.

In urmatorii trei ani, Total Soft are ca obiectiv depasirea pragului de 50 milioane de euro, cu o rata de profitabilitate de 20%, respectiv obtinerea unui EBITDA de minim 10 milioane de euro.
"Exportul va fi cheia cresterii si atingerii acestui obiectiv. Ponderea veniturilor din livrari externe va ajunge la 50%, de la 24% in prezent", a spus seful companiei.

Dragan a mai spus ca Total Soft urmareste sa se extinda si in Polonia, prin achizitionarea unui jucator local cu afaceri de peste 10 milioane de euro. "Negocierile sunt in derulare si speram sa le incheiem cat mai curand. Achizitionarea se va face prin capitalizarea Total Soft", a declarat Dragan.

Societatea este controlata de Ferabosco Investments Limited (Cipru) - 90,5%, Liviu Dragan - 7,9% si Florin Manea – 1,6%. Total Soft ste parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est, cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad.

Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane de euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

×
Subiecte în articol: software total soft charisma erp