x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tunurile imobiliare de la Poşta Română şi alte contracte păguboase

Tunurile imobiliare de la Poşta Română şi alte contracte păguboase

de Alexandru Radescu    |    31 Mai 2012   •   17:12
Tunurile imobiliare de la Poşta Română şi alte contracte păguboase

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a prezentat azi o serie de contracte frauduloase si paguboase pentru Posta Romana, din perioada 2009-2011.

Intre acestea, o serie de “tunuri imobiliare'.

La Constanta, CNPR plateste 9000 euro/luna pentru un sediu incare s-a mutat in 2009, desi aceasta avea cladirea sa proprie. 7.000 euro/luna a costat spatiul de birouri de la Piatra Neamt, desi compania avea un spatiu chiar langa cel inchiriat. Proprietatea Postei a fost in schimb lasata intentionat sa se degradeze. CNPR a incheiat in 2010 cu Tegolino Iasi un contract de 1,8 milioane de euro pe cinci ani pentru inchirierea de birouri.

Si inchirierea de spatii de parcare pentru flota de autovehicule a Postei se inscrie la categoria 'excentricitati', potrivit ministrului Nica. 10.000 euro/luna costa la Bacau spatiul inchiriat de la SC Transport Public SRL, desi Posta avea parcare proprie. "Parcarea inchiriata se afla in camp, in afara orasului, iar asfaltul din contract era de fapt o pajiste. In parcare, doar 4 masini", a aratat Nica.

De asemenea, CNPR plateste 10.000 euro/luna pentru o parcare la Iasi, desi masinile puteau fi parcate tot in spatiile Postei. Banii au fost achitati firmei SC Shoes SRL.

"Un alt contract pagubos de la cap la coada a fost cel cu Smart Telecom Solution, societate cu un singur angajat. Denuntarea contractului a costat Posta cinci milioane de euro. Contractul cu Smart era unul de asociere pentru facilitarea platilor prin POS-uri in ghiseele deja informatizate ale Postei Romane, care puteau incasa acele plati, fara a fi nevoite sa imparta comisionul cu furnizorul", a spus Nica intr-o conferinta de presa.

×
Subiecte în articol: mcsi sts posta, nica, jaf, imobile, parcari