x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tweet-urile vor apărea la rezultatele de căutări în Google. Acord semnat între motorul de căutare și Twitter

Tweet-urile vor apărea la rezultatele de căutări în Google. Acord semnat între motorul de căutare și Twitter

de Cristian Ionescu    |    05 Feb 2015   •   11:00
Tweet-urile vor apărea la rezultatele de căutări în Google. Acord semnat între motorul de căutare și Twitter
Sursa foto: Tweet-urile vor apărea la rezultatele de căutări în Google. Acord semnat între motorul de căutare și Twitter
Tweeet-urile noastre de 140 de caractere vor apărea "mai în față", cum ar spune românul internaut, la căutările pe Google, datorită unui acord între motorul de căutare și Twitter.
 
În loc de crawling-ul de date, așa cum Google facea anterior, gigantul motor de căutare va avea acum acces la fluxul Twitter de date, informație creată de 284 milioane de utilizatori activi companiei de microblogging, scrie bloomberg. In termeni simpli, aceasta înseamnă că utilizatorii vor putea vizualiza direct tweet-urile, în loc de modul actual în care se afișează rezultatele, arătând doar informațiile de profil.
 
Tranzactia se pare nu include veniturile din publicitate, dar Bloomberg sugerează că Twitter va obține venituri din licențiere, care au ajuns la 41 milioane dolari în al treilea trimestru al anului 2014.
 
Caterinca omoară rețeaua de socializare

Dick Costolo, CEO-ul Twitter, spune că încearcă să-și stimuleze utilizatorii în a concura cu mai multe site-uri populare de social-media precum Facebook, cu 1,4 miliarde de utilizatori, și Instagram, care are 300 de milioane de utilizatori, de asemenea, deținută de Facebook, însă îl îngrijorează trolii de net, aspect care are un impact negativ la potențialul de creștere al companiei și determină unii utilizatori să nu mai folosească serviciul de microblogging.

Ce este un troll?

Un “troll” al Internetului e o persoană care e încântată să semene discordie pe Internet. El (şi de obicei e un “el”) încearcă să pornească certuri şi să supere lumea. Trolii văd în serviciile de comunicaţii ale Internetului o oportunitate convenabilă jocului lor bizar. Pentru ei, ceilalţi utilizatori ai Internetului nu sunt umani, ci sunt un fel de abstracţie digitală. Drept rezultat, nu au nici un fel de păreri de rău pentru suferinţele pe care le produc. De fapt, cu cât produc mai multă suferinţă, cu atât e mai mare “realizarea” lor (aşa cum o văd ei). In acest moment, anonimatul relativ al Internetului permite trolilor să prospere. Trolii sunt impenetrabili la critici (fie ele şi constructive). Nu poţi negocia cu ei; nu-i poţi face să simtă ruşinea sau compasiunea; nu te poţi înţelege cu ei. Nu pot fi făcuţi să simtă remuşcarea. Dintr-un anume motiv, trollii nu se simt legaţi de regulile bunei-cuviinţe sau responsabilităţii sociale.
 
Ce se poate face în privinţa trollilor?
 
Când bănuiţi că cineva este un troll, puteţi încerca să-i răspundeţi cu un mesaj politicos şi blând, pentru a vedea dacă nu cumva e doar cineva prost dispus. Uneori utilizatorii Internetului îşi lasă slobode pasiunile când stau aşezaţi în siguranţă în spatele tastaturii. Dacă le ignoraţi izbucnirea şi le răspundeţi într-o manieră cumsecade, de obicei se calmează. Singurul mod de a trata cu trollii e să vă limitaţi reacţiile, reamintindu-le celorlalţi să nu le răspundă trollilor. Când încerci să te înţelegi cu un troll, aceasta câştigă. Când insultaţi un troll, acesta câştigă. Când ţipaţi la un troll, acesta câştigă. Singurul lucru pe care trollii nu-l suportă e să fie ignoraţi. Din păcate, aproape nimeni nu reușește să facă asta. Surse (bloomberg, computergames.ro).

×