x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Twitter nu a putut fi accesat marţi dimineaţa în mai multe ţări ale lumii

Twitter nu a putut fi accesat marţi dimineaţa în mai multe ţări ale lumii

19 Ian 2016   •   15:06
Twitter nu a putut fi accesat marţi dimineaţa în mai multe ţări ale lumii

Milioane de utilizatori ai Twitter au întâmpinat dificultăţi marţi dimineaţă în accesarea reţelei sociale în multe ţări, fără ca acest serviciu să furnizeze explicaţii până acum, scrie agenţia France Presse.

"Unii utilizatori se confruntă cu probleme în accesarea Twitter. Suntem la curent şi încercăm să găsim o soluţie", a declarat, simplu, la mijlocul dimineţii, compania americană pe pagina sa de informaţii de pe platforma de microblogging Tumblr.

Când utilizatorii încearcă să se conecteze, un robot mic pe pagina de start semnalează: "A survenit o eroare tehnică".

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al Twitter în Europa a confirmat dificultăţile întâmpinate, fără a preciza dacă a fost vorba de o pană şi nici care a fost durata întreruperii şi zonele afectate.

Serviciul, care revendică mai mult de 320 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel mondial, a fost inaccesibil în mai multe ţări europene, la Paris, Londra, Moscova şi Kiev, unde birourile AFP nu s-au putut conecta timp de o oră şi jumătate.

Twitter era din nou operaţional la sfârşitul dimineţii la Londra şi Paris. La reluarea serviciului, hashtagul #twitterdown a fost cel mai partajat pe reţeaua socială.

În schimb, serviciul a rămas perturbat în Rusia, conform biroului local al AFP.

Pe Facebook, internauţii au semnalat în cursul dimineţii o întrerupere, sub hashtagul #twitterdown, în Brazilia, Filipine, Uganda, Germania, Africa de Sud şi Lituania.

Twitter se confruntă frecvent cu întreruperi, dar în general de scurtă durată. Totuşi, în luna iulie 2012, reţeaua a fost paralizată timp de două ore, din cauza unor incidente în centrele sale de date.

Reţelele sociale Facebook şi Instagram s-au confruntat, de asemenea, cu întreruperi în trecut.

Cotate la bursa din New York, acţiunile Twitter au pierdut aproximativ 20% de la începutul anului, mai ales după zvonurile privind sfârşitul limitării mesajelor la 140 de caractere, marcă a acestei reţele.

×
Subiecte în articol: twitter