x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ultimul update de Java, raiul hackerilor. Vezi ce-a putut să facă Oracle

Ultimul update de Java, raiul hackerilor. Vezi ce-a putut să facă Oracle

29 Aug 2012   •   14:08
Ultimul update de Java, raiul hackerilor. Vezi ce-a putut să facă Oracle

Aproape toate firmele de securitate informatica indeamna utilizatorii de PC sa dezactiveze Java in browsere, pe motiv ca software-ul gratuit de la Oracle ar deschide larg usile la atacurile hackerilor. Si mai grav, nu exista nici o modalitate aparare decat dezactivarea platformei. Indemnul vine ca efect al ultimului update pentru Java, care, potrivit expertilor in securitate informatica, “e plin de gauri, mai ceva ca un svaiter'.

Specialistii au identificat un virus care ataca masinile(pc-urile) prin exploatarea unei deficiente uriase in cea mai recenta versiune de Java. Odata ajuns in sistem, virusul declanseaza un al doilea soft numit "Poison Ivy" care, odata lansat, permite hackerilor obtinerea controlul absolut asupra computerului infectat, a declarat Jaime Blasco, un manager de cercetare la AlienVault Labs.

Java este un limbaj de programare ce permite programatorilor sa scrie cod pentru a rula pe aproape orice tip de masina. Acesta este utilizat la scara larga pe Internet, astfel ca dezvoltatorii Web pot face site-urile lor accesibile pentru mai multe browsere care ruleaza pe PC-uri Windows Microsoft sau Mac-uri de la Apple Inc

Purtatorul de cuvant al Oracle a spus ca nu poate comenta in aceasta privinta. Potrivit Oracle, Java este instalat pe 97 la suta din desktop-uri.

×