x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un Facebook pentru lumea islamică: Salamworld

Un Facebook pentru lumea islamică: Salamworld

de Agerpres    |    13 Mar 2012   •   11:25
Un Facebook pentru lumea islamică: Salamworld

Pe internet ar urma sa apara cat de curand o retea sociala pentru musulmani. Autorii proiectului, finantat de oameni de afaceri din Rusia si Kazahstan, promit sa creeze un portal care va corespunde 100% normelor islamice, relateaza postul de radio BFM.

Astfel, la Istanbul, Cairo si Moscova se fac in prezent pregatiri intense pentru lansarea site-ului internet Salamworld, care, dupa cum spera autorii acestuia, va deveni o retea sociala majora a lumii islamice.

De altfel, autorii proiectului sunt animati de obiective ambitioase: in primii trei ani, site-ul ar urma sa atraga intre 30 si 50 milioane de utilizatori. Ei promit ca site-ul lor "va filtra continutul retelei sociale, astfel incat sa fie respectate valorile de familie, impartasite de musulmanii din intreaga lume'.

Succesul acestei noi retele sociale se bazeaza pe faptul ca 54% din toata populatia islamica din lume sunt persoane tinere sub 25 de ani.

Desi sediul central al companiei Salamworld se afla la Istanbul, conduce acest proiect presedintele aripii publice a Uniunii muftiilor din Rusia, Abdul-Vahed Niyazov, iar o parte semnificativa a capitalului in dezvoltarea proiectului a fost oferita de oameni de afaceri din Rusia si Kazahstan. Numele acestora nu au fost date publicitatii, dar BFM indica faptul ca volumul total al investitiei se va cifra la cel putin 50 milioane de dolari in urmatorii trei ani.

In prezent, la Salamworld lucreaza angajati din 12 tari, proiectul urmand sa fie lansat simultan in noua limbi: engleza, araba, rusa, turca, persana, franceza, indoneziana, malaieza si urdu.

Salamworld nu este singurul proiect cu accentul pus pe auditoriul musulman pe internet. In februarie 2011, dupa mai mult de sase ani de activitate, s-a inchis Muxlim.com, prima retea sociala islamica. Conform situatiei financiare, compania a pierdut mai mult de 800.000 de euro numai in 2010, in ciuda investitiilor de milioane de euro. In mod similar, la sfarsitul anului 2011, si-a tras obloanele si IMHalal.com, un site creat de un iranian cu domiciliul in Norvegia, din cauza lipsei de investitori.

×