x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un italian i-a cerut lui Tim Cook (Apple) să deblocheze iPhone-ul fiului său decedat

Un italian i-a cerut lui Tim Cook (Apple) să deblocheze iPhone-ul fiului său decedat

31 Mar 2016   •   22:30
Un italian i-a cerut lui Tim Cook (Apple) să deblocheze iPhone-ul fiului său decedat

Un italian a anunţat joi că i-a scris lui Tim Cook, patronul grupului Apple, cerându-i să deblocheze iPhone-ul fiului său care a murit recent, transmite AFP.

"Nu mă lipsiţi de posibilitatea de a păstra amintiri de la fiul meu", a afirmat, într-un e-mail, arhitectul Leonardo Fabbretti, al cărui băiat a murit la 13 ani de cancer. Fiul său, Dama, adoptat din Etiopia în 2007, a fost diagnosticat în 2013 cu cancer osos şi a murit în septembrie 2015, după o serie de operaţii şi sesiuni de chimioterapie.

"Nu pot renunţa. După ce mi-am pierdut fiul, pe Dama, voi lupta pentru a recupera fotografiile, gândurile şi textele sale din ultimele două luni de viaţă, care există în aparat", a adăugat tatăl. "I-am oferit fiului meu un iPhone 6 cu circa nouă luni înainte să moară, îl folosea mereu şi dorea să am acces la conţinuturi. A adăugat amprentele mele la ale lui pentru identificare", a declarat Fabbretti pentru AFP. "Din păcate acest lucru nu funcţionează când închizi şi apoi redeschizi iPhone-ul", a adăugat el.

Deşi arhitectul spune că este de acord în principiu cu strategia Apple de a nu debloca aparatele pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor, el este de părere că firma "ar trebui să ofere soluţii pentru cazuri excepţionale'' ca al său.

În cazul unui refuz din partea Apple, bărbatul s-a gândit deja să apeleze la aceiaşi experţi în informatică cu care a colaborat FBI-ul, după ce gigantul informatic american a refuzat să deblocheze iPhone-ul unuia dintre autorii atentatului din San Bernardino (California). Potrivit arhitectului, firma din Israel i-ar fi propus să încerce gratuit să forţeze iPhone-ul fiului său pentru a recupera datele.AFP. AGERPRES

×