x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Utilitar pentru eliminarea noii arme de spionaj cibernetic, "Flamer"

Utilitar pentru eliminarea noii arme de spionaj cibernetic, "Flamer"

de Alexandru Radescu    |    29 Mai 2012   •   13:24
Utilitar pentru eliminarea noii arme de spionaj cibernetic, "Flamer"

Compania romaneasca de securitate informatica, BitDefender, a anuntat azi disponibilitatea unei unelte care gaseste si elimina cel mai complex si periculos instrument de spionaj electronic descoperit pana acum, cunoscut sub denumirile de Flamer sau Skywiper.

Acesta poate fura informatii sau parole, poate inregistra conversatii, poate crea capturi de ecran sau chiar intercepta terminalele echipate cu Bluetooth aflate in apropierea calculatorului.

Setul de instrumente Flamer, despre care se crede ca ar fi la originea uneltelor de spionaj Stuxnet si Duqu, se raspandeste prin retelele locale sau prin intermediul stik-urilor USB portabile.

"Flamer este cea mai inspaimantatoare unealta de spionaj pe care am vazut-o vreodata. Se infiltreaza in locuri in care alte instrumente de spionaj nu reusesc, sustrage informatii pe care altele nu le pot sustrage si se asigura ca terminalul infectat nu are absolut nimic de ascuns", declara Catalin Cosoi, Bitdefender’s Chief Security Researcher.

Flamer nu este doar un instrument singular ci un intreg set aflat sub coordonarea atacatorilor.

Ca si dimensiune a fisierului, este cea mai mare unealta de atac intalnita pana acum. Cel mai probabil cercetatorii vor analiza Flamer pentru inca cateva saptamani de acum inainte pentru a-I afla toate functiile.

Pentru a vedea daca un computer este infectat cu Flamer, descarcati unealta de detectie si curatare a Bitdefender de aici.

×