x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vedem 3D, citim pe tablet PC

Vedem 3D, citim pe tablet PC

de Alexandru Radescu    |    09 Ian 2010   •   00:00
Vedem 3D, citim pe tablet PC
Sursa foto: YOSHIKAZU TSUNO/AFP

Ca la fiecare început de an, electronicele pun stăpânire pe Las Vegas, iar de acolo, prin relatări, se împrăştie pe tot globul. Principalele tendinţe pentru 2010 sunt acaparate de 3D şi de noua generaţie de tablet PC-uri.



Bazându-se pe succesul cinematografic al producţiilor 3D de la sfârşitul anului trecut, mari producători de electronice au invadat expoziţia din Las Vegas (International Consumer Electronics Show). Modelul de home cinema de Sony, BDV-IZ1000W, facilitează redarea de conţinut 3D de pe dispozitivul blu-ray pe noile televizoare 3D. Rivalii de la Panasonic au adus cel mai mare ecran cu plasmă 3D Full HD din lume, cu o diagonală de 152 inci (aprox 386 cm).

Riposta coreenilor la adresa japonezilor nu lipseşte. Noua serie Infinia de la LG aduce şi modele Full HD cu o ramă de 8,5 mm, la 120-240-480 Hz sau conexiune wireless broadband. Din partea Samsung, pe lângă televizoare LED/LCD/Plasma şi player Blu-ray 3D, firma coreeană a anunţat şi parteneriatul cu DreamWorks Animation şi Tehnicolor pentru conţinut.

DE LA TABLET LA SLATE
Pentru a marca noua generaţie de tablet PC-uri, gadget-urile mult mai performante decât modelele anterioare au primit denumirea de "slate". Până să apară "misteriosul" model de la Apple, printre cei care s-au grăbit să-şi prezinte inovativele jucării electronice se numără Microsoft, HP, NVIDIA, Motorola, Lenovo (hibrid), Sony, în timp ce Dell a arătat doar un prototip. Cooperarea dintre Motorola şi NVIDIA a scos pe piaţă un gadget Full HD cu ecran tactil de 15 inci şi modem wireless 4G, cel puţin pentru reţeaua Verizon din SUA. Pentru piaţa britanică s-a anunţat deja exclusivitatea T-Mobile. Hibridul de la Lenovo este de fapt un netbook al cărui display (11,6 inci) se detaşează, beneficiind astfel de un tablet.

GADGET & CORE
Prin alte noutăţi de la ediţia din acest an a CES-ului s-au remarcat şi gadget-urile concept de la Asus. Waveface Ultra, de exemplu, este un dispozitiv care se poate prinde la încheietura mâinii şi care oferă oricând acces la diverse informaţii. W Light este echipat cu un ecran tactil flexibil, o interfaţă care poate fi folosită fie cu ajutorul unei tastaturi virtuale, fie ca un tablet.

Alte produse prezentate la târg ajung la vânzare în perioada următoare. Cu suma de 200 dolari se poate achiziţiona în următoarele luni ceasul GSM "W Phonewatch" (foto). Este echipat cu tehnologie Bluetooth, cameră de filmat, player muzical.

Nu lipseşte de la primul mare târg de electronice al anului nici Intel, care a prezentat primele procesoare Core i7, i5 şi i3, pe 32 nanometri (nanometru = a miliarda parte dintr-un metru). Pe lângă laptopuri şi PC-uri, noile procesoare sunt concepute şi pentru ATM-uri, chioşcuri pentru bilete de călătorie, displayuri digitale.

×
Subiecte în articol: IT