x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Verificari - Cistigatorii licentelor 3G, in grafic

Verificari - Cistigatorii licentelor 3G, in grafic

29 Iul 2008   •   00:00

Companiile RCS&RDS si Telemobil au respectat cerintele impuse la cumpararea licentelor 3G din octombrie 2006. Concluzia apartine Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, care a verificat indeplinirea conditiilor corespunzatoare primei faze a dezvoltarii retelei 3G, incheiata la 30 iunie.



Companiile RCS&RDS şi Telemobil au respectat cerinţele impuse la cumpărarea licenţelor 3G din octombrie 2006. Concluzia aparţine Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care a verificat îndeplinirea condiţiilor corespunzătoare primei faze a dezvoltării reţelei 3G, încheiată la 30 iunie. Cei doi operatori au cumpărat ultimele două licenţe pentru transmisii mobile de date în bandă largă (3G) oferite de ANRCTI.

REZULTATE. Potrivit prevederilor din caietele de sarcini, RCS&RDS a acoperit populaţia din 176 de oraşe şi aproximativ 2.400 de kilometri de drumuri naţionale, iar Telemobil a implementat reţeaua în 19 oraşe şi a acoperit 1.900 de kilometri de drumuri naţionale. Măsurătorile ANRCTI s-au făcut pe un eşantion reprezentativ de oraşe şi drumuri, cu ajutorul sistemului integrat de inspecţie a sistemelor radio, RADIS. Cea de-a doua fază se va încheia la 31 decembrie 2009, termen pînă la care RCS&RDS trebuie să acopere încă 1.400 km, iar Telemobil încă 43 de oraşe şi 2.000 km. Comercial, RCS&RDS a lansat serviciile 3G în octombrie 2007, iar Telemobil a anunţat că vor fi disponibile în toamna acestui an.

×
Subiecte în articol: IT