x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viaţa imaginară de pe Facebook. Ce se ascunde de fapt în spatele postărilor aparent fericite care stârnesc invidia (VIDEO)

Viaţa imaginară de pe Facebook. Ce se ascunde de fapt în spatele postărilor aparent fericite care stârnesc invidia (VIDEO)

25 Iun 2014   •   14:03
Viaţa imaginară de pe Facebook. Ce se ascunde de fapt în spatele postărilor aparent fericite care stârnesc invidia (VIDEO)

Reţelele de socializare ar fi trebuit să fie un mijloc de socializare care să ne facă mai fericiţi şi mai comunicativi, însă lucrurile nu stau deloc aşa.

Din ce în ce mai multe sudii trag un semnal de alarmă asupra efectelor negative pe care reţele de socializare le produc asupra utilizatorilor. Potrivit psihologului Maria Konnikova, Facebook este reţeaua de socializare care ne influenţează în mod negativ stările emoţionale.

Aceasta explică într-un articol publicat în revista The New Yorker, cum studiile arată că Facebook-ul ne face să fim din ce în ce mai trişti. ''Atunci când prietenii virtuali publică imagini din vacanţă, de la restaurante, fotografii cu persoana iubită sau cum se ditrează ei prin cluburi, oamenii au tendinţa să se simtă mai singuri şi mai nemulţumiţi de viaţa lor''.

Dacă întâlnirile cu prietenii sau discuţiile la telefon duc la o creştere a nivelului de satisfacţie, petrecerea timpului pe Facebook are un efect opus. Aşadar, cu cât petreci mai mult timp pe Facebook, cu atât eşti mai trist şi mai nemulţumit.

Un video regizat de Shaun Higton arată cum Facebook influenţează negativ viaţa tinerilor şi ce se asunde de fapt în spatele postărilor aparent fericite.




×