x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Videotelefonie pe televizoare LG şi Panasonic

Videotelefonie pe televizoare LG şi Panasonic

de Alexandru Radescu    |    05 Ian 2010   •   00:00

Skype a încheiat un acord cu LG şi Panasonic pentru a introduce serviciile de videotelefonie prin Internet pe televizoarele produse de cele două companii asiatice.



Skype, fostă divizie a eBay, a anunţat azi că televizoarele HD (high definition) produse de LG şi Panasonic, care dispun de conexiune la internet, vor fi compatibile cu serviciile oferite de compania americană până la jumătatea acestui an.

Potrivit Reuters, cele două companii asiatice vor implementa tehnologie Skype în modelele de televizoare capabile să se conecteze la internet. De asemenea, vor vinde separat camere web cu microfoane încorporate clienţilor care doresc să folosească serviciile Skype pe televizor.

Serviciul de videotelefonie prin intermediul televizorului va intra în competiţie cu soluţii de videoconferinţă dezvoltate de companii mai mari, precum Cisco şi IBM.

Serviciile de telefonie prin internet (VoIP) de la Skype au revoluţionat piaţa telecom având în vedere posibilitatea de a vorbi gratis, prin intermediul computerelor.

×
Subiecte în articol: redactie