x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viitorul este video

Viitorul este video

de Alexandru Radescu    |    26 Sep 2009   •   00:00
Viitorul este video
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Internetul şi computerele nu desfiinţează televizorul. Toate colaborează: dispozitivele "vechi" se reinventează, tehnologiile evoluează. Viitorul este video, broadband şi interactiv.



"Până în anul 2015 ne putem aştepta la 15 miliarde de echipamente destinate consumatorilor, capabile să ofere conţinut tv, cu miliarde de ore de clipuri video puse la dispoziţie", a declarat Justin Rattner, Intel Chief Technology Officer, în cadrul evenimentului Intel Developer Forum 2009, desfăşurat în această săptămână la San Francisco. "Avem nevoie de metode mult mai sofisticate de a organiza conţinutul şi a-l pune la dispoziţie atunci când există cerere", a adăugat Rattner.

În acest sens, centrul evoluţiei televizorului stă într-o şi mai mare putere de procesare, Intel prezentând noul procesor bazat pe nucleul Atom (CE4100) şi optimizat pentru set-top-uri digitale IPTV, media playere conectate şi televizoare digitale. Mai mult, dezvoltatorii trebuie să folosească o combinaţie între video, animaţii 3D şi grafică de excepţie.

Intel şi Adobe Systems au anunţat că lucrează împreună pentru a integra Adobe Flash Player 10, un instrument-cheie pentru dezvoltatorii de conţinut în noile procesoare media. Rattner crede că materialele video 3D de calitate vor putea fi vizionate chiar în sufrageriile utilizatorilor.

BROADBAND LA ELECTRONICE
Ericsson a prezentat tot la IDF un nou modul de broadband mobil, proiectat pentru a integra conexiuni wireless de mare viteză într-o nouă generaţie de echipamente electronice. Modelul C3607w este cel mai mic şi cel mai rapid modul de broadband mobil Ericsson, fiind capabil să ofere viteze de upload de 5,76 Mbps şi cu până la 40% mai puţin consum de energie decât variantele anterioare.

"Viziunea noastră este clară: dispunem de tehnologia necesară pentru a garanta că toate dispozitivele ce ar putea fi conectate la internet vor ajunge la un moment dat să dispună şi în realitate de această conexiune", a declarat Mats Norin, vicepreşedinte Ericsson

Mobile Broadband Modules. Proiectat pentru a putea fi implementat în dispozitive de tip e-book reader, în echipamente de navigare GPS sau în alte electronice portabile, modulul pentru electronice ar putea fi inclus pe viitor chiar şi în playere media sau alte bunuri de folosinţă îndelungată, pe măsură ce tehnologia broadband mobil devine o parte tot mai importantă a vieţii de zi cu zi.
Modulul Ericsson C3607w va fi disponibil pe piaţă în primul trimestru din 2010.

×
Subiecte în articol: high-tech