x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Virusul care distruge, fizic, smartphone-ul!

Virusul care distruge, fizic, smartphone-ul!

20 Dec 2017   •   19:01
Virusul care distruge, fizic, smartphone-ul!

Expertii in securitate cibernetica au descoperit un nou virus, care poate distruge un smartphone. Amenintarea este actuala pentru dispozitivele Android.

 

Expertii laboratorului Kaspersky, troianul multifunctional Loapi poate patrunde in gadget printr-un banner de reclama. Daca este activat printr-un klik, se deschide un site cu antivirus sau o anexa "pentru adulti".

Intrand in telefon, Loapi va rece drept de administrare: notificarea va aparea pe ecran pana cand utilizatorul va ceda nervos si va apasa tasta OK.

Mai departe, daca utilizatorul va incerca sa-i retraga drepturile de administrare, virusul blocheaza ecranul. Daca se incearca descarcarea unui antivirus pentru a distruge troianul, el va declara aplicatia ca fiind daunatoare si va solicita inlaturarea ei. Si, din nou, instiintarea va ramane pe ecran pana cand nu va fi activata tasta OK.

Mai mult, Loapi este capabil sa compleze acte de plata, iar SMS-ul pentru confirmare va fi trimis tot de troian: utilizatorul nici macar nu va observa.

Inca un amanunt important: Troianul se poate transforma intr-un virus bancar, in spion. Expertii de la Kaspersky lab au descoperit in virus functii neactivate, lasate, spune ei, pentru viitor.

Ce e de facut? Regulile sunt simple: trebuie descarcate doar aplicatiile oficiale. Nu instalati aplicatii din surse necunoscute. Iar prezenta unui antivirus eficient si sigur este obligatorie.

×
Subiecte în articol: virus troian smartphone loapi