x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget VIRUSUL SAPTAMANII - A patra varianta a lui Netsky

VIRUSUL SAPTAMANII - A patra varianta a lui Netsky

05 Mar 2004   •   00:00

Daca primiti un mesaj e-mail ce contine una din formularile enumerate mai jos, trebuie sa-l stergeti: Your document is attached; Here is the file; See the attached file for details; Please have a look at the attached file; Please read the attached file; Your file is attached. Altfel, computerul dumneavoastra va fi infectat.

A patra varianta a virusului Netsky a fost descoperita pe Internet la inceputul acestei saptamani. Netsky.D a fost catalogat de specialisti drept cel mai periculos vierme de Internet lansat in cursul acestui an. Puteti verifica daca PC-ul dumneavoastra a fost infectat cu acest virus cautand in directorul Windows fisierul "winlogon.exe". Daca il descoperiti, va trebui sa descarcati un utilitar de dezinfectie ce poate fi descarcat gratuit de pe site-urile producatorilor de programe antivirus.

Netsky.D se raspandeste doar prin e-mail (spre deosebire de variantele anterioare care se raspandeau si prin aplicatii de tip P2P). Se autotrimite la toate adresele de email gasite in calculatorul infectat. Dupa ce s-a instalat intr-un computer, virusul dezactiveaza procesele unor produse antivirus, apoi distruge alti virusi (Mydoom.A, Mydoom.B). Ulterior, scaneaza calculatoarele infectate in cautare de adrese de e-mail.

Aceasta varianta a virusului foloseste o modalitate de raspandire prin e-mail imbunatatita, permitandu-i sa se autotrimita de cateva ori mai repede decat variantele precedente. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT