x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone România: scădere pe venituri din servicii, creştere pe clienţi

Vodafone România: scădere pe venituri din servicii, creştere pe clienţi

de Alexandru Radescu    |    07 Feb 2013   •   15:24
Vodafone România: scădere pe venituri din servicii, creştere pe clienţi

Vodafone România a înregistrat venituri din servicii de 143 de milioane de lire sterline, în ultimul trimestru al anului trecut, în scădere cu aproximativ 9,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2011. În perioada iulie-septembrie 2012, veniturile au fost de 146 milioane lire sterline, potrivit raportului financiar al grupului telecom.

Operatorul a anunţat însă o creştere a veniturilor de date de 27% în ultimul trimestru din 2012, faţă de aceeasi perioadă din 2011, şi cu 8,6% faţă de trimestrul anterior (iulie-septembrie).
La 31 decembrie, operatorul rosu a înregistrat 8.122.067 de clienţi, în creştere cu 247.847 faţă de trimestrul anterior.

Creşterea veniturilor de date mobile a fost stimulată de “adopţia crescută a smartphone-urilor, împreună cu ofertele speciale de Internet pe mobil”, consideră compania.

În ceea ce priveştre ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator din serviciile mobile), acest a avut valoarea de 7 euro, la 31 decembrie, în uşoară scădere faţă de trimestrul anterior.

La sfârşitul anului trecut, abonaţii reprezentau 41%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59% din totalul bazei de clienţi a operatorului.

×
Subiecte în articol: vodafone incasari scaderi venituri