x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Walkman-GSM, pentru hartă în mişcare

Walkman-GSM, pentru hartă în mişcare

de Alexandru Radescu    |    05 Iul 2009   •   00:00
Walkman-GSM, pentru hartă în mişcare

Ce poţi să faci cu un Sony Ericsson din familia walkman? Îl încarci cu muzică, bagi căştile în urechi şi apeşi "play", ar spune un utilizator fidel. Vremurile s-au mai schimbat şi poţi să uiţi de muzici o dată ce eşti prins de alte servicii pe care le asigură W715. Pe de altă parte, durata de viaţă a acumulatorului te obligă să faci nişte opţiuni clare în timpul zilei.



Cu un ecran TFT cu diagonală de puţin peste 6 cm, Sony Ericsson W715 te readuce în vremea în care piaţa nu era dominată de "paletele" cu ecran touch/multi-touch. Deşi slide, W715 este destul de finuţ şi compact şi nu te jenează când îl strângi în palmă.

Tocmai pentru că este din familia walkman, am decis să încep testul de la alte dotări tehnice. Şi ca orice posesor de blog, fireşte că am intrat pe net să văd cum s-ar simţi un blogger cu acest model de telefon, mai ales că asigură şi conexiune Wi-Fi. Poţi să-ţi fixezi câteva bloguri/site-uri de ştiri în RSS Feed. Este uşor de configurat şi pe ecranul principal, în partea stângă, apare o coloană cu adresele alese. Dacă vrei să nu-ţi stea tot timpul pe ecran, există si optiunea de a o ascunde.

Beneficiind de reţea HSDPA, netul se mişcă bine chiar şi în metrou. Cum nu are ecran tactil, odată intrat pe net îţi apare "mânuţa" pe care o ghidezi din taste.

PE TRASEU.
Apropo de metrou. S-a întâmplat să mă aflu pe una din magistralele Metrorex când mi-am zis să încerc şi Google Maps. Am ales traseul Bucureşti - Dubrovnik şi harta s-a configurat repede. Detaliile traseului erau din abundenţă, cu diverse informaţii pe distanţe de câţiva kilometri. Păcat că harta nu a reuşit să identifice şi un traseu Bucureşti - Târgu Jiu... Totuşi, graţie web 2.0, obiectivul Târgu Jiu era marcat prin câteva puncte de interes, respectiv operele lui Brâncuşi amplasate în diverse locuri din oraş. User generated content.

Revenind la navigarea pe internet, mi-am zis să încerc şi YouTube. Stupoare: nu am putut să accesez nici un videoclip! Ori sunt restricţii pentru România, ori a fost vreun filtru "de moment" din partea operatorului de telefonie. Ciudat!

MIŞCARE MĂSURATĂ. La secţiunea "aplicaţii", cea mai utilă mi s-a părut Walk Mate: îţi numără paşii. Conform unei notiţe postate pe display, sănătos ar fi să faci 10.000 de paşi pe zi!

Am încercat într-o seară, în drumul spre casă, şi am reuşit un maximum de 200 de paşi între metrou şi o staţie RATB. Cu siguranţă că am nevoie de mai multă mişcare...

Cum aveam de-a face cu un model care trebuie să stocheze multă muzică, W715 suportă un card de memorie de până la 8GB (memoria internă este de 120MB). În pachetul de pe piaţă (terminal Vodafone exclusiv), W715 are un card de 4GB. Din păcate, designerii se încăpăţânează să nu-l proiecteze cu cardul în afară. Trebuie să închizi telefonul, să-l desfaci ca să poţi umbla la card.

Nevoie de baterie.
Cu un asemenea celular poţi să navighezi cu uşurinţă pe net (te ajută şi reţeaua şi meniul), îl poţi folosi ca mp3 player, este şi GPS la nevoie. Dar oricare dintre aceste aplicaţii este mare consumator de energie şi bateria nu face faţă în condiţiile în care vorbim la telefonul mobil din ce în ce mai mult. În nici o formă, W715 nu a rezistat o zi întreagă fără să fie nevoie de pus la încărcat.

Specificaţii:
CAMERĂ FOTO: 3.15MP (2048x1536)
CAMERĂ VIDEO: QVGA - 15fps
RADIO: Da
GREUTATE: 98 grame
BLUETOOTH: Da
CARD DE MEMORIE: Memory Stick Micro până la 8GB

×
Subiecte în articol: gadget