x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Windows 10 îţi face probleme? Am găsit soluţiile problemelor cauzate de ultimele update-uri

Windows 10 îţi face probleme? Am găsit soluţiile problemelor cauzate de ultimele update-uri

25 Sep 2016   •   21:28
Windows 10 îţi face probleme? Am găsit soluţiile problemelor cauzate de ultimele update-uri
Sursa foto: flickr.com

Utilizatorii care folosesc sistemul de operare Microsft au raportat o multitudine de probleme în urma unui update. După ce au fost bombardaţi cu mesaje să treacă de la Windows 7 sau la Windows 10, aceştia au cedat şi au instalat cea mai nouă versiune a sistemului de operare, dar după câteva actualizări, au descoperit că nu mai puteau efectua opraţiuni cu care nu aveau nicio problemă înainte, scrie cotidianul britanic The Sun.

Un reprezentant al unui grup de consumatori pe nume Which? a declarat că o dată instalat, oamenii s-au plâns de nenumărate probleme, „de la imprimante, wifi, boxe care nu mai funcţionau, fişiere pierdute, imposibilitatea de a sincroniza conturile de email şi, poate cel mai grav, este faptul că au fost nevoiţi să bage calculatoarele în service”, atât de grave au fost daunele.

The Sun a găsit metodele de rezolvare a cinci dintre cele mai întâlnite probleme:

  1. Update freezing PC

Dacă laptopul sau calculatorul se blochează după un update trebuie să: restartezi calculatorul ţinând apăsată tasta Shift în timp ce selectezi Power, apoi Restart. După restart, în meniul Choose an option screen, selectează Troubleshoot,apoi Advanced Options şi Go back to the previous build.

  1. Imprimantele

Dacă imprimanta începe să facă feste, du-te în Control Panel, Devices and Printers, clik dreapta pe imprimantă şi Remove. Intră pe site-ul mărcii imprimantei, descarcă driverele pentru modelul tău şi instalează-le din nou.

  1. DVD-urile

s-ar putea ca DVD Player să nu funcţioneze pentru că nu există un media player în acest software. Intră pe magazinul online Microsoft şi descarcă aplicaţia Windows DVD Player. Ar trebui să fie gratuită dacă ai trecut de la Windows 7 la Windows 8.

  1. Trebuie să te loghezi de fiecare dată când aprinzi laptoptul/calculatorul

Apasă tasta de Windows (langă ALT, în stânga) şi tasta R în acelaşi timp. Tastează „netplwiz” şi dă Enter. Dă click pe contul pe care vrei să intri automat, scrie de două ori parola în căsuţa „Automatically log on” şi din nou OK.

  1. Probleme permanente

Grupul Which? a spus consumatorilor că aceştia au dreptul la despăgubiri dacă noul Windows 10 cauzează probleme grave calculatoarelor lor. Ei sunt protejaţi prin Declaraţia Drepturilor Consumatorului din 2015 în ceea ce priveşte conţinutul digital, „digital content”. O femeie a dat în judecată Microsoft şi a avut câştig de cauză, obţinând şapte mii de lire ca despăgubiri.

×