x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Windows 7 nu va include şi browserul Internet Explorer!

Windows 7 nu va include şi browserul Internet Explorer!

12 Iun 2009   •   00:00
Windows 7 nu va include şi browserul Internet Explorer!

Microsoft a hotărât ca browser-ul Internet Explorer să nu fie inclus în noul sistem de operare, arată un comunicat al companiei. Windows 7 este preconizat să fie lansat pe 22 octombrie. Astfel, cei care vor dori să utilizeze Internet Explorer sau alte browsere precum Firefox, Opera sau altele, trebuie să-l instaleze separat.



Decizia Microsoft vine pe fondul acuzaţiilor aduse de către Comisia Europeană (CE) în domeniul concurenţei, pe acest segment compania americană primind, în ultimii 13 ani, amenzi totale de 1,6 miliarde euro de la autorităţile europene. CE continuă să acuze Microsoft pentru faptul că nu a practicat concurenţă loială faţă incluzând browserul IE în sistemele Windows. La momentul actual, autorităţile de la Bruxelles analizează schimbarea anunţată de Microsoft, urmând să decidă dacă oferta le va permite clienţilor posibilitatea de a alege. Una dintre recomandările UE ar urma să fie aceea ca Microsoft să instaleze mai multe browsere pe Windows 7, în loc să nu includă niciunul.

În prezent, noua versiune a browser-ului de la Microsoft poate fi descărcată, gratuit, de pe site-ul companiei, dar numai de utilizatorii care deţin licenţă pentru sistemul de operare. Potrivit unui raport recent al companiei de consultanta IT Janco Associates, dat publicităţii la jumătatea lunii mai, Internet Explorer avea o cotă de piaţă de 72,2 la sută, fiind cu 17,2 la sută în faţa browser-ului Firefox, dezvoltat de Mozilla. În acelaşi timp, Chrome de la Google deţine o cotă pe piaţă de doar 2,8 la sută, în timp ce Safari de la Apple are mai puţin de unu la sută.

×
Subiecte în articol: IT