x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Windows 8, marea încercare pe tablet PC-uri

Windows 8, marea încercare pe tablet PC-uri

de Alexandru Radescu    |    04 Iun 2012   •   17:22
Windows 8, marea încercare pe tablet PC-uri

Marele targ IT din Taiwan, Computex, debuteaza cu ofensiva Microsoft pe computere mobile, inclusiv tablete. Cu Windows 8, compania fondata de Bill Gates se arunca in sfarsit in competitia cu iPad si Android, pe segmentul cel mai dinamic in zona computerelor. Dupa cum era de asteptat, parteneriatul cu Asus si Acer, pe tablete si ultrabook-uri, cu prezentarea oficiala de produse, nu putea iesi mai bine in evidenta decat la acest eveniment de profil.

Din partea Acer, noutatile sunt cele doua tablete W510 si W700 (foto), precum si ultrabook-ul Aspire S7, cu ecrane de 11/13 inci inci, tactil, si grosime de 12mm, toate echipamentele fiind dotate cu Windows 8. In ceea ce priveste W700, vine cu ecran de 11.6 inci, redare FullHD, ambele tablete beneficiind de cipurile Intel Ivy Bridge.

Producatorul nu a oferit informatii oficiale legate de preturile noilor produse, dar se estimeaza ca pentru tablet PC-uri, preturile vor varia intre 600 si 1000 dolari, in timp ce pentru familia de ultrabook-uri, plaja de pret este 1000-1700 de dolari, potrivit pcworld.com. Aparitia pe piata este programata pentru toamna, perioada septembrie-octombrie.

De asemenea, succesul produselor este vital si pentru Acer, care vine dupa doua trimestre cu indicatori financiari slabi, plus o serie de concedieri pe piata din Europa.

|n paralel cu prezentararile Acer, rivalii de la Asus au dezvaluit sI ei la Computex noua linie de produse, cu accent pe platforma Windows 8.

Aten]ia a fost captata de Taichi (ultrabook cu doua ecrane si o tableta multi-touch) si Transformer Book (primul ultrabook convertibil). Cu capacul deschis, Taichi este la fel ca orice alt ultrabook, venind cu o tastatura completa Qwerty cu iluminare si pad. Cu capacul inchis, Taichi devine o tableta multi-touch cu suport pentru stiloul electronic. Transformer Book integreaza doua camere, una frontala HD si alta de 5MP, facilitand comunica]ii video. Un alt echipament interesant este Transformer AiO (foto), care combina PC-ul sI tableta, dotat cu ecran de 18,4 inci.

Computex, unul dintre cele mai importante targuri IT din Asia, se desfasoara in perioada 5-9 iunie la Taipei. Pentru editia din acest an (cu numarul 32), s-au inregistrat peste 1800 de expozanti, care ocupa o suprafata mai mare decat cea de anul trecut, potrivit organizatorilor. Se estimeaza ca targul IT va atrage 36.000 de clienti din strainatate care ar putea face comenzi de pana la 28 miliarde de dolari.

×