x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo l-a numit CEO pe Scott Thompson, arhitectul ascensiunii PayPal din ultimii ani

Yahoo l-a numit CEO pe Scott Thompson, arhitectul ascensiunii PayPal din ultimii ani

05 Ian 2012   •   07:33
Yahoo l-a numit CEO pe Scott Thompson, arhitectul ascensiunii PayPal din ultimii ani

Yahoo l-a numit in pozitia de director general executiv (CEO) pe Scott Thompson, presedintele PayPal, in speranta ca expertul in internet si comert electronic, creditat cu succesul diviziei de plati online a eBay, va reusi o noua performanta semnificativa, revigorand compania, transmite Reuters.

Thompson este considerat arhitectul ascensiunii PayPal, serviciul de plati online al eBay, cel mai mare operator de profil din lume.

Yahoo, un fost pionier al internetului ale carui site-uri sunt inca printre cele mai vizitate din lume, trece printr-o perioada foarte dificila, conducerea si actionarii companiei discutand recent mai multe variante strategice de reorganizare, inclusiv vanzarea grupului, delistarea de la bursa sau divizarea.

Actiunile Yahoo au scazut miercuri la New York cu 3%, unii investitori fiind dezamagiti ca angajarea lui Thompson scade sansele de vanzare a companiei sau a activelor asiatice.

Totodata, unii investitori considera ca expertiza lui Thompson in domeniul platilor pe internet nu se potriveste cu profilul Yahoo, o companie axata pe media si marketing online.

Thompson, care a contribuit la constructia platformei software de plati a Visa, ocupa postul de director general la patru luni dupa concedierea predecesoarei sale, Carol Bartz, in contextul rezultatelor dezamagitoare ale companiei in competitia dura cu rivali ca Google si Facebook.

El va prelua functia pe 9 ianuarie si va ocupa si o pozitie in Consiliul de Administratie al companiei.

Thompson a fost director general la PayPal de la inceputul anului 2008, anterior ocupand pozitia de director de tehnologie.

Yahoo noteaza ca, sub conducerea Thompson, PayPal si-a crescut baza de utilizatori de la 50 de milioane la peste 104 milioane de clienti activi. PayPal a procesat in trimestrul al treilea al acestui an plati online de 29 miliarde de dolari.

Actiunile eBay au scazut miercuri cu 3,8%, analistii si investitorii considerand ca plecarea lui Thompson lasa un gol in conducerea grupului.

Directorul general al eBay, John Donahoe, a calificat plecarea lui Thompson drept "un soc".

Thompson a indicat miercuri ca una dintre zonele pe care se va concentra la conducerea Yahoo va fi dezvoltarea pentru platforme mobile, dar si monetizarea bazei de date uriase privind utilizatorii site-urilor companiei prin venituri din marketing si advertising.

(Mediafax)

×