x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo! respinge din nou Microsoft

Yahoo! respinge din nou Microsoft

14 Iul 2008   •   00:00

Yahoo! a respins sîmbătă o ofertă de vînzare a serviciilor de căutare pe Internet către grupul Microsoft. Microsoft şi Icahn au avansat propunerea, care include înlocuirea imediată a conducerii Yahoo!, şi au acordat acesteia 24 de ore pentru a da un răspuns

Yahoo! a respins sîmbătă o ofertă de vînzare a serviciilor de căutare pe Internet către grupul Microsoft. Microsoft şi Icahn au avansat propunerea, care include înlocuirea imediată a conducerii Yahoo!, şi au acordat acesteia 24 de ore pentru a da un răspuns. Icahn deţine o participaţie de aproape 5% la Yahoo.

"Această alianţă oportunistă între Microsoft şi Icahn ia în considerare orice, dar nu şi interesele acţionarilor Yahoo!", a declarat preşedintele Yahoo!, Roy Bostock.

Microsoft nu a avut succes în domeniul serviciilor de căutare pe Internet şi s-a aliat cu Icahn şi sprijină obiectivele acestuia pe termen scurt de a forţa Yahoo! să îşi vîndă principalele active "în termeni extrem de avantajoşi pentru Microsoft, dar dezavantajos şi pentru acţionarii Yahoo!", a mai spus Bostock.

Oferta a fost înaintată cu cîteva săptămîni înaintea adunării generale a acţionarilor Yahoo!, programată la 1 august, la care Icahn vrea să obţină înlăturarea directorului general Jerry Yang şi înlocuirea a nouă membri ai conducerii.

Grupul Microsoft a fost implicat în mai multe runde de negocieri cu Yahoo! în ultimele şase luni, dar a anunţat că este interesat să reia discuţiile numai cu o nouă conducere a companiei.

Yahoo! nu a anunţat detaliile financiare ale propunerii avansate de Microsoft şi Icahn, dar a precizat că este o variantă îmbunătăţită a ofertei primite în luna iunie, dar mai puţin valoroasă şi mai riscantă decît acordul încheiat cu Google.

×
Subiecte în articol: IT Microsoft yahoo