x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget YouTube contra cost, din decembrie 2010

YouTube contra cost, din decembrie 2010

31 Aug 2010   •   00:00
YouTube contra cost, din decembrie 2010

Google, proprietarul YouTube, negociază cu studiourile de la Hollywood pentru lansarea unui serviciu de pay-per-view până la sfârşitul anului. Vizionarea unui film nou pe YouTube va costa aproximativ 5 dolari.



"Se negociază cu studiourile de la Hollywood pentru a introduce o taxă de acces la conţinutul video, ceea ce va poziţiona Google alături de Apple în competiţia pentru supremaţia pe piaţa distribuţiei digitale de film", scrie Financial Times.

Google va utiliza motorul său de căutare pentru a-şi trimite utilizatorii spre noul său serviciu, care va fi cel mai probabil lansat în Statele Unite şi, ulterior, extins în alte state.

"Deşi negocierile între YouTube şi studiourile de la Hollywood se poartă de câteva luni, ele au început să se intensifice în ultimele săptămâni odată cu creşterea concurenţei între grupurile de media pe nişa distribuţiei digitale de film şi a programelor tv", mai scrie publicaţia.

Google a cumpărat YouTube în 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari şi trebuie să găsească acum o modalitate de a-l face profitabil. Serviciul de filme pay-per-view ar putea fi şansa lor, întrucât utilizatorii vor plăti aproximativ 5 dolari pentru filmele noi.

×
Subiecte în articol: internet