x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Un hacker taiwanez a reuşit să cumpere 502 telefoane iPhone cu mai puţin de 30 de eurocenţi

Un hacker taiwanez a reuşit să cumpere 502 telefoane iPhone cu mai puţin de 30 de eurocenţi

20 Sep 2018   •   11:55
Un hacker taiwanez a reuşit să cumpere 502 telefoane iPhone cu mai puţin de 30 de eurocenţi

Un hacker taiwanez s-a folosit de o eroare a magazinului online al gigantului Apple şi a cumpărat 502 telefoane iPhone cu doar un dolar taiwanez, însemnând ceva mai puţin de 30 de eurocenţi, potrivit televiziunii locale TVBS, citată joi de EFE. 

Inginerul informatician taiwanez Chang Chi-yuan, care a reuşit să cumpere un alt iPhone la un preţ mult mai mic decât cel de vânzare în 2016, a postat pe contul său de Facebook trei imagini ale ecranului în care se prezenta acceptarea tranzacţiei de plată. 

Potrivit televiziunii TVBS, Chang a plătit un dolar taiwanez pentru 500 de telefoane iPhone 8 Plus 256GB şi 2 aparate iPhone XS Max 512GB, al căror preţ total era de aproximativ 16,6 milioane de dolari taiwanezi (460.000 de euro), deşi după ce a primit avizul de cumpărare, el a anulat plata. 

Chang a devenit celebru pe plan internaţional în 2013, reuşind să elimine postările fondatorului Facebook Mark Zuckerberg, după ce descoperise o defecţiune a sistemului şi fusese ignorat de tehnicienii reţelei de socializare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: hacker taiwan chang chi-yuan iphone