x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Uniunea Europeană pregăteşe amenzi pentru site-urile care nu şterg conţinutul extremist în cel mult o oră

Uniunea Europeană pregăteşe amenzi pentru site-urile care nu şterg conţinutul extremist în cel mult o oră

20 Aug 2018   •   16:49
Uniunea Europeană pregăteşe amenzi pentru site-urile care nu şterg conţinutul extremist în cel mult o oră

Comisia Europeană plănuieşte să oblige site-urile de socializare să şteargă conţinutul extremist de pe pltaformele lor  în cel mult o oră de la publicare, pentru a evita amenzile, potrivit BBC.

Noile reguli vor afecta Twitter, Facebook şi Youtube, printre alte site-uri.

Sancţiunile reprezintă abandonarea abordării din prezent a Uniunii Europene, mai exact abandonarea politicilor proprii în favoarea regulilor explicite. Sancţiunile vin în contextul atacurilor teroriste din Europa din ultimii ani.

Comisarul pentru securitate al Uniunii Europene, Julian King, a spus pentru Financial Times că Uniunea Europeană “acţionează puternic pentru a-şi proteja cetăţenii”.

Potrivit BBC, textul va fi publicat luna viitoare. Acesta va trebui să fie aprobat de Parlamentul European şi de majoritatea statelor din Uniunea Europeană înainte să fie pus în aplicare.

Un studiu publicat luna trecută de organizaţia nonprofit Counter Extremism Project a dezvăluit că între martie şi iunie au fost încărcate pe Youtube 1.348 de videoclipuri care au legătură cu Statul Islamic, prin intermediul a 278 de conturi separate şi care au peste 163.000 de vizualizări. Potrivit raportului, 24% dintre videoclipurile de pe Youtube au rămas online pentru mai mult de două ore.

 

 

×