x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech VIDEO Cum arata o motocicleta dotata cu motor de avion!

VIDEO Cum arata o motocicleta dotata cu motor de avion!

10 Aug 2018   •   08:36
VIDEO Cum arata o motocicleta dotata cu motor de avion!

La conceptul acestei motociclete cu alura futurista s-a lucrat 15 ani. Se pare insa ca eforturile depuse nu au fost zadarnice.

 

Fostul pilot de Formula 1 si Indycar, Tarso Marque, spera sa cucereasca piata cu motocicleta lui care ruleaza cu un motor de avion, relateaza cotidianul britanic Daily Mail. 

Botezat TMC Dumont (Tarso Marque Concepts Dumont), vehiculul pe doua roti utilizeaza un motor de avion Rolls-Royce Continental V6 din anii 1960, care dezvolta o putere de 300 de cai.

Prin aspectul ei, motocicleta pare rupta dintre film SF, cu roti uriase, de aproape 1,5 metri, fara un butuc central si care aminteste de faimoasa Lightcycle din filmul Tron. 

Motor

Fostul pilot vrea ca opera lui la care a muncit 15 ani sa reprezinta un moment de cotitura pentru industria auto si moto. El subliniaza ca proiectul a fost realizat in totalitate in Brazilia, fara participarea unor parteneri straini. 

TMC Dumont a fost prezentat la salonul Daytona Beach Bike Week 2018, in Florida, unde a primit premiul "Best in Show". Pretul vehicului nu a fost dezvaluit. 

×