x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech VIDEO Cum se antreneaza marina militara a Chinei

VIDEO Cum se antreneaza marina militara a Chinei

25 Iul 2018   •   16:57
VIDEO Cum se antreneaza marina militara a Chinei

Ministerul chinez al apararii a publicat un filmulet impresionant, care suprinde momente din exercitiile navale PLAN (People's Liberation Army Navy) efectuate in Marea Chinei meridionale, din dorinta evidenta de a arata capacitatea flotei.

 

Comentand inregistrarea, un expert al revistei americane "The National Interest" a comparat video cu spiritul faimosului film "Tot Gun", lansat pe marele ecran in 1986, cu Tom Cruise intr-unul din rolurile principale. 

"Exista o excelenta coloana sonora care incearca sa insufle un sentiment de teama in fata acelei puteri militare. Dar cel mai interesat lucru legat de acest 'Top Gun' chinezesc este imaginea pe care filmuletul sa o sugereze: cea de forta, de armata bine pregatita si echipata, neinfricata. Multe arme expuse, tiruri de rachete, tinte doborate", scrie autorul articolului. 

Si continua: "Marele avantaj al filmului chinez este ca, spre deosebire de cel american este mult mai scurt", a concluzionat semnatarul materialului din "The National Interest". 

Manevrele s-au desfasurat la inceputul anului 2018, cu participarea portavionului Liaolin, a numeroase distrugatoare si submarine strategice echipate cu rachete balistice. 

Manevre

 

×