x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Vladimir Putin iar se laudă cu armele lui nucleare!

Vladimir Putin iar se laudă cu armele lui nucleare!

29 Iun 2018   •   06:58
Vladimir Putin iar se laudă cu armele lui nucleare!

Preşedintele Vladimir Putin a lăudat, din nou, forta arsenalului nuclear al Rusiei. La o ceremonie dedicată absolvenţilor de şcoli militari desfăşurată la Kremlin, el a declarat că unele dintre aceste arme le devansează cu ani sau chiar cu decenii pe cele ale rivalilor Rusiei.

 

Acest "progres real" este rezultatul efortului "colosal" depus de cercetători, muncitori, ingineri şi oameni de ştiinţă, a spus Putin, referindu-se, in special, la noile rachete hipersonică Avangard şi balistică intercontinentală Sarmat, care ar urma să fie desfăşurate în câţiva ani. El a mentionat, de asemenea, racheta hipersonică Kinjal, aflată deja în serviciul forţelor armate din sudul Rusiei.

Aceste arme s-au numarat printre sistemele prezentate deja de Putin în luna martie, cand liderul de la Kremlin declara că Avangard poate strabate atmosfera cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului. Proiectilul ar fi în măsura să-şi schimbe traiectoria şi altitudinea, ceea ce ar face-o "absolut invulnerabilă" faţă de toate sistemele antirachetă.

Avangard ar fi fabricată din materiale care pot rezista la temperaturi înalte de 2000 de grade Celsius, generate de zborul hipersonic în atmosferă. Conform informatiilor din spatiul public, Sarmat ar urma sa înlocuiască racheta sovietică Voievoda, supranumită "Satan" în Occident şi care poate transporta 10 focoase nucleare.

Tot in martie, Putin a spus caSarmat cântăreşte 200 de tone şi că raza sa de acţiune îi permite să lovească oriunde în lume. El susţine că Sarmat este echipată cu un număr mai mare de ogive decât Voievoda şi că acestea sunt şi ele mai puternice. AGERPRES

×