x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Youtube „a încălcat legea privind protecția copiilor”

Youtube „a încălcat legea privind protecția copiilor”

10 Apr 2018   •   17:55
Youtube „a încălcat legea privind protecția copiilor”

Youtube a fost acuzat că a încălcat legile de protecție a minorilor în SUA de către 23 de consumatori și de către grupuri de avocatură și protecția copiilor, scrie BBC.

Coaliția a înregistrat o plângere împreună cu Comisia Comerțului Federal (FTC) afirmând că Youtube a colectat date de la copii sub 13 ani.

Plângerea menționează că Youtube „a încălcat legea și a profitat de copii fără cunoașterea sau consimțământul părinților”.

Într-o declarație, Google a afirmat că „Youtube nu este pentru copii”.

Grupul, care include Campaign for Commercial-Free Childhood (CCFC), susține că Youtube nu a îndeplinit cererile Actului pentru Protecția Online a Copiilor.

Website-urile dedicate copiilor trebuie să informeze părinții dacă sunt colectate date personale. În plus, este necesară permisiunea părinților înainte de a colecta aceste informații despre copii.

„Acestea sunt cereri de bază, iar Google nici nu a încercat să le întrunească. În schimb, politica lor privată spune că Youtube nu este pentru copiii sub 13 ani și că acești copii nu ar trebui să-l folosească”, a spus CCFC într-o declarație.

Grupul susține că Youtube a colectat informații despre locația și căutările de pe platformă ale utilizatorilor – chiar dacă era vorba despre copii – și le-a folosit în scop publicitar.

„Youtube este unul dintre cele mai populare website-uri pentru copii, iar ei știu asta”, a mai spus CCFC.

Care a fost răspunsul Youtube?

Google a afirmat că Youtube nu este făcut pentru copiii sub 13 ani, iar oamenii care vor să-și facă un cont pe platformă trebuie să aibă cel puțin 13 ani.

Compania spune că nu a primit plângerile grupului, însă a afirmat că protecția copiilor și a familiilor reprezintă „priorități de top”.

„Vom citi plângerea integral și vom evalua dacă există lucruri pe care le putem îmbunătăți”, se arată în declarație.

Google a spus că instrumentele pentru publicitate nu includ opțiunea de a colecta date de la utilizatori sub 13 ani. În plus, a afirmat că există aplicația Youtube Kids, „făcută special pentru copii”.

În orice caz, Google a fost criticat că utilizează algoritmi pentru conținutul aplicației. Astfel, au existat în mod repetat videoclipuri inadecvate pe Youtube Kids.

 

×