x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ocolul Pământului la bordul unei maşini cu propulsie electrică

Ocolul Pământului la bordul unei maşini cu propulsie electrică

24 Sep 2012   •   17:02
Ocolul Pământului la bordul unei maşini cu propulsie electrică

Doi tineri ingineri parizieni au incheiat la Strasbourg un tur al lumii la bordul unei masini cu propulsie integral, care i-a transportat 25.000 de kilometri prin 17 tari.

Tinerii si-au inceput calatoria acolo unde au si incheiat-o, la Strasbourg, in urma cu mai bine de 7 luni, mai exact pe 11 februarie.

Ei au calatorit la bordul unui automobil Citroën C-Zero si au avut nevoie de aproximativ 250 de realimentari electrice, la fiecare 100-150 de kilometri, fie in statii de realimentare publice, fie de la magazine sau chiar de la prizele persoanelor particulare.

"Daca am putut face ocolul Pamantului cu un automobil electric, trecand prin desertul Gobi si pe drumurile desfundate din Laos, acest lucru demonstreaza ca aceste automobile port fi folosite si pentru a merge la munca sau pentru a-i duce pe copii la scoala", a declarat Xavier Degon, 27 de ani, inginer in cadrul EDF, gigantul francez din domeniul electricitatii.

In calatoria lor, cei doi aventurieri francezi au traversat Statele Unite de la New York la San Francisco, au trecut apoi in Japonia, si apoi au legat Singapore de Franta via Asia de Sud-Est, China, Kazahstan si Europa de Est.

×