x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Levitaţia de-a lungul timpului

Levitaţia de-a lungul timpului

de Romulus Popescu    |    11 Aug 2009   •   00:00
Levitaţia de-a lungul timpului
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Sfântul Iosif de Cupertino, patronul aviatorilor şi al cosmonauţilor avea harul de a pluti deasupra pământului. Acesta a avut o viaţă plină de viziuni şi de stări din domeniul paranormalului. Aceste stări se declanşau la simpla vedere sau audiere a ceva sfânt: muzica bisericească, sunetul clopotelor, numele lui Dumnezeu sau al Fecioarei Maria.



Încă din timpul vieţii el a avut o uriaşă popularitate. Călugării franciscani, alături de care-şi ducea viaţa, erau siliţi să-l închidă în chilia sa, în timpul slujbelor, pentru ca nu cumva levitând, să transforme slujbele în spectacole.

Rugăciunea

Sfântul Serafim de Sarov vindeca pe mulţi cu ajutorul puterilor sale spirituale. Principesa Sahoeva povestea ce i s-a întâmplat fiului ei când a fost însănătoşit de Sfântul Serafim. Acesta i-a spus copilului: " Tu, bucuria mea, roagă-te şi mă voi ruga şi eu pentru tine, însă stai aşa fără să te întorci şi să te uiţi în altă parte". Băiatul a stat aşa un timp, după care nu a mai avut răbdare şi s-a uitat să vadă ce face preotul. Acesta stătea în văzduh şi se ruga. Copilul speriat a ţipat. După ce şi-a încheiat rugăciunea, Sfântul Serafim s-a apropiat de el şi l-a rugat să nu spună nimănui că el s-a rugat în văzduh, decât atunci când el nu va mai fi în viaţă.

Purtată de nor
Sfânta Tereza, o călugăriţă carmelită, cu har divin, se simţea purtată pe sus de către un nor sau o pasăre uriaşă. După aceea, avea senzaţia că nu mai are corp fizic. 250 de preoţi au asistat uimiţi cum Sfânta Tereza se ridica de la pământ.

Joseph Desa, canonizat după moarte cu numele de Sfântul Joseph din Cupertino, era religios de copil. Însoţind Ordinul Sfântului Francisc, acesta a început dintr-o dată să leviteze. Chiar Papa Urban al VIII-lea l-a invitat la el pentru a vedea minunea. Starea acestuia a fost atât de intens trăită încât a trebuit să intervină mai multe persoane, dintre cele prezente, pentru a-l readuce pe pământ.

Englezul Maurice Wilson a ajuns iniţiat, practicând yoga şi reuşind să leviteze. El s-a pregătit să escaladeze Muntele Everest, urcând cu ajutorul unor salturi mari. După un an de la dispariţia sa, a fost găsit îngheţat, foarte aproape de realizarea visului său.

Iniţiaţii

De-a lungul timpului, s-au înregistrat peste 300 de zboruri în prezenţa unor martori. Biserica, în general, mai ales în Evul Mediu, a condamnat astfel de fenomene.

În yoga practicată în Tibet exista un test pe care trebuia să-l treacă cei care vor să devină iniţiaţi. Persoana supusă testului este aşezată într-o groapă care are adâncimea egală cu înălţimea sa. Deasupra gropii, se aşează un clopot din metal, având aceeaşi înălţime cu persoana din groapă şi cu diametrul interior cât cel al gropii. Acest clopot are în vârf o deschidere suficient de mare, astfel încât să poată trece o persoană pe acolo. Testul constă în a ieşi din groapă cu ajutorul levitaţiei, prin deschiderea din vârful clopotului.

Câmpul biogravitaţional
Cercetată din alt punct de vedere, tot ştiinţific, levitaţia este considerată a fi rezultatul interacţiunii câmpului biogravitaţional cu energia radiantă din creierul uman. Alexander Dubrov, doctor în biologie, spunea că acela care levitează crează deliberat un câmp biogravitaţional, care îl ajută să controleze direcţiile zborului. O altă explicaţie este folosirea unei părţi din creier, a cărei utilizare este încă necunoscută.

Prin levitaţie se anulează influenţa forţei gravitaţionale asupra materiei. Există, însă, şi fenomenul opus, adică, prin capacităţile paranormale, să se reuşească o creştere a gravitaţiei asupra unei persoane. Un chinez a făcut un experiment, în acest sens, pe care l-a înregistrat pe film. El a declarat că pentru a-i reuşi experimentul s-a folosit de energia Qi, care este aceeaşi cu Energia Universală. Astfel, micul bătrânel cu înălţimea de sub 160 cm şi cu o greutate sub 70 kg, prin concentrare, stând în picioare, a rugat patru persoane voluminoase să îl împingă. Acestea l-au împins, nereuşind să-l urnească nici măcar un milimetru.

Iată că, încă o dată, iese în evidenţă ideea că adevărata Existenţă este străină de noi, iar fenomenele petrecute în mintea umană nu sunt nici pe departe cunoscute.

FORŢE NEGATIVE ŞI POZITIVE. În urmă cu peste un secol, Bavadjée D. Nahs, bazându-se pe cunoştinţele acelor timpuri, spunea: "Ridicarea în aer, călcând legea gravitaţiei, se poate explica prin teoria atracţiei şi repulsiei universale. Dacă mediumii sunt ridicaţi, este pentru că, un timp, ei devin complet pozitivi în raport cu magnetismul Pământului, care s-a convenit să se numească pozitiv. În organismul uman, ca în orice corp, există cele două magnetisme, pozitiv şi negativ. Ceea ce numim noi viaţă, nu este decât rezultatul acţiunii şi reacţiunii constante a forţelor acestea pozitive şi negative. Încetarea acţiunii sau echilibrului acestora este moartea. "

×
Subiecte în articol: paranormal levitaţia